Paistettua silliä, kermamuhennettua perunaa ja friteerattua punasipulia

Kermamuhennettu peruna ja friteeratut punasipulit sopivat täydellisesti paistetun sillin lisäkkeeksi.

Ainekset

4 kpl
matjesfileetä
pippuria
Friteerattua punasipulia:
2 kpl
isoa punasipuli
suolaa ja pippuria
1 dl
maitoa
1 dl
vehnäjauhoja
2 dl
rypsiöljyä friteeraamiseen
Kermamuhennettua perunaa:
4 kpl
keskikokoista perunaa (ei liian jauhoisia)
2 dl
kermaa
ruohosipulia
tilliä
suolaa ja valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Liota fileitä vedessä 4-6 tuntia. Paista sillit voissa rapeiksi ja mausta pippurilla.
  2. Friteerattua punasipulia:
    Leikkaa kuoritut sipulit ohuiksi renkaiksi. Laita renkaat kulhoon ja ripottele niille suolaa ja pippuria. Anna marinoitua hetki ja kaada päälle maito. Pyörittele sipulit kauttaaltaan maidossa ja anna levätä vielä 5 minuuttia. Valuta sipulit kankaan tai talouspaperiin päällä ja pyörittele ne sitten vehnäjauhoissa. Friteeraa 170-asteisessa öljyssä rapeiksi ja kullan ruskeiksi.
  3. Kermamuhennettua perunaa:
    Kuori perunat ja leikkaa ne 1x1 cm kuutioiksi. Keitä kuutioita lyhyessä suolalla maustetussa vedessä n. 5 minuuttia. Valuta perunat ja pistä pannulle paistumaan voinokareen kera. Kaada kerma pannulle ja mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä perunat kypsiksi (saa vielä tuntua hampaissa). Viimeistele kourallisella tuoretta ruohosipuli- ja tillisilppua.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää