Reseptit

Kylmäsavulohi-savusilakkarullat

Kylmäsavulohi-savusilakkarullien kanssa tarjotaan valkosipuli- ja avokadodippiä.

Ainekset

200 g
kylmäsavulohta ohuina viipaleina
200 g
savusilakoita perattuna
2 kpl
liivatetta
2-3 rkl
ranskankermaa
ruohosipulia ja tilliä
Valkosipulidippi:
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 dl
bulgarian jogurttia
suolaa ja pippuria
1/2
sitruunan mehu
ruohosipulia
Avokadodippi:
2 kpl
avokadoa
2 rkl
sitruunamehua
1 kpl
salottisipuli hienonnettuna
ripaus cayennepippuria
2 rkl
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Hienonna savusilakat veitsellä. Sekoita joukkoon ranskankerma, ruohosipuli, tilli ja lämmitettyyn sitruunamehutilkkaan liotetut liivatteet. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Levitä kylmäsavulohi viipaleet työlaudalle ja laita jokaisen päälle lusikallinen täytettä. Kääri tiukaksi rullaksi tuorekelmua apuna käyttäen. Kääräise rullat vielä kevyesti folioon ja pistä ne pakkaseen hetkeksi. Tarjoile sormisyötävänä tai alkupalana dippikastikkeen kera.

  2. Valkosipulidippi:
    Valuta jogurtti esim. kahvinsuodattimessa. Paahda valkosipulin kynnet pannulla kevyesti niin että ne saavat hieman väriä. Sekoita kaikki aineet ja purista joukkoon valkosipuli. Tarkista maku.

  3. Avokadodippi:
    Kuori avokadot ja poista kivet. Soseuta ne sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon muut aineet. Tarkista maku.

    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää