Kylmäsavulohi-savusilakkarullat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kylmäsavulohi-savusilakkarullat

Kylmäsavulohi-savusilakkarullien kanssa tarjotaan valkosipuli- ja avokadodippiä.

4.10.2002 14:51

Ainekset

  • 200 g

    kylmäsavulohta ohuina viipaleina

  • 200 g

    savusilakoita perattuna

  • 2 kpl

    liivatetta

  • 2-3 rkl

    ranskankermaa

  • ruohosipulia ja tilliä

  • <b> Valkosipulidippi:</b>

  • 2 kpl

    valkosipulinkynttä

  • 2 dl

    bulgarian jogurttia

  • suolaa ja pippuria

  • 1/2

    sitruunan mehu

  • ruohosipulia

  • <b> Avokadodippi:</b>

  • 2 kpl

    avokadoa

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • 1 kpl

    salottisipuli hienonnettuna

  • ripaus cayennepippuria

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Hienonna savusilakat veitsellä. Sekoita joukkoon ranskankerma, ruohosipuli, tilli ja lämmitettyyn sitruunamehutilkkaan liotetut liivatteet. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Levitä kylmäsavulohi viipaleet työlaudalle ja laita jokaisen päälle lusikallinen täytettä. Kääri tiukaksi rullaksi tuorekelmua apuna käyttäen. Kääräise rullat vielä kevyesti folioon ja pistä ne pakkaseen hetkeksi. Tarjoile sormisyötävänä tai alkupalana dippikastikkeen kera.

  2. <b>Valkosipulidippi:</b> Valuta jogurtti esim. kahvinsuodattimessa. Paahda valkosipulin kynnet pannulla kevyesti niin että ne saavat hieman väriä. Sekoita kaikki aineet ja purista joukkoon valkosipuli. Tarkista maku.

  3. <b>Avokadodippi:</b> Kuori avokadot ja poista kivet. Soseuta ne sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon muut aineet. Tarkista maku. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit