Sitruunasilli

Sitruunasilli sopii joulupöytään, mutta maistuu myös uusien perunoiden kanssa kesällä.

4.10.2002 14:54

Ainekset

  • 200 g

    liotettua matjessilliä

  • 10 cm pala

    purjosipulia (valkeaa osaa)

  • 1 kpl

    keltuainen

  • 1 tl

    Dijon-sinappia

  • 1/2 dl

    rypsiöljyä

  • 1

    sitruunan mehu ja raastettu kuori

  • 3 rkl

    ranskankermaa

  • suolaa ja valkopippuria

  • ripaus sokeria (noin ½ tl)

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa silli 1 cm leveiksi paloiksi poikittain. Sekoita keltuainen, sinappi, suola, pippuri sekä sokeri keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana kokoajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää sitruunan mehu ja kuori sekä ranskankerma edelleen sekoittaen. Leikkaa purjosipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää viimeisenä seokseen.

  2. Kaada kastike sillipalojen päälle, sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan n. 1 tunniksi. Tarjoa seuraksi keitettyä perunaa. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit