Sitruunasilli

Sitruunasilli sopii joulupöytään, mutta maistuu myös uusien perunoiden kanssa kesällä.

Ainekset

200 g
liotettua matjessilliä
10 cm pala
purjosipulia (valkeaa osaa)
1 kpl
keltuainen
1 tl
Dijon-sinappia
1/2 dl
rypsiöljyä
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
3 rkl
ranskankermaa
suolaa ja valkopippuria
ripaus sokeria (noin ½ tl)

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa silli 1 cm leveiksi paloiksi poikittain. Sekoita keltuainen, sinappi, suola, pippuri sekä sokeri keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana kokoajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää sitruunan mehu ja kuori sekä ranskankerma edelleen sekoittaen. Leikkaa purjosipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää viimeisenä seokseen.
  2. Kaada kastike sillipalojen päälle, sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan n. 1 tunniksi. Tarjoa seuraksi keitettyä perunaa.

    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää