Reseptit

Hirven pot au feu

Ranskalaisen lihapadan voi tehdä myös hirvestä.

Ainekset

2 kg
luullista hirvenlapaa
2 kpl
porkkanaa
2 kpl
sipulia
1 kpl
palsternakkaa
1/2 kpl
juuriselleriä
timjamia
rosmariinia
valkosipulia
suolaa
valkopippuria
laakerinlehti
Lisäkkeet:
200 g
kuutioitua lanttua
200 g
kuutioitua porkkanaa
200 g
kuutioitua blue kongo -perunaa

Valmistusohjeet

  1. Laita hirvenliha kylmään veteen ja ala keittää. Kuori vaahto koko ajan tarkkaan pois. Lisää juurekset ja mausteet. Keitä kunnes liha on murean kypsää. Nosta liha pois liemestä ja mausta suolalla. Laita painon alle.
  2. Siivilöi liemi ja keitä niin, että jäljelle jää 1 l. Tarkista maku. Kuutio liha ja juurekset. Lisää ne liemeen ja keitä kovan kypsäksi. Lisää sitten hirvenliha ja tarjoile.

Kommentit

    Näytä lisää