Rosepaistettua sorsanrintaa ja perunakakkua sekä valkosipulikurpitsaa

Sorsanrinta paistetaan omenaseoksella kuorrutettuna. Lihan seuraksi sopivat perunakakku ja valkosipulilla maustetut kurpitsalohkot.

Ainekset

6 kpl
sorsan rintafilettä
2 kpl
Granny Smith -omenaa
2 rkl
tuoretta timjamia
2 kpl
salottisipulia
150 g
voita
1 dl
kuivaa valkoviiniä
1 dl
sorsan lientä
suolaa
valkopippuria
Perunakakku:
6 kpl
isoa Rosamunda-perunaa
suolaa
valkopippuria
muskottia
100 g
voita
1/2 dl
kermaa
6 kpl
kananmunankeltuaista
1 kpl
butternut-kurpitsaa
10 kpl
valkosipulinkynsiä
suolaa
oliiviöljyä
valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Suikaloi omenat, salottisipulit ja hienonna timjami. Freesaa voissa ja hauduta valkoviinissä hetki. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Ruskista sorsanrinnat pannulla, ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

    Nosta rinnat uunivuoalle ja nostele omena-sipuliseosta rintojen päälle. Kypsennä uunissa 140 asteessa noin 20 minuuttia.

  2. Perunakakku:
    Keitä perunat kypsäksi ja valuta vesi huolellisesti pois. Paseeraa perunat siivilän läpi ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon sulatettu voi, keltuaiset ja kuohukerma. Mausta.

    Levitä pöydälle n. 20 x 40 cm pala foliota ja sen päälle kelmu. Asettele perunaseos kelmulle ja rullaa pyöreäksi noin 4 cm halkaisijaltaan. Sulje kelmu päistä tiiviillä solmuilla. Kypsennä rulla uunissa kuumassa vesihauteessa noin 40 minuuttia 95 asteessa.

  3. Paahdettu valkosipulikurpitsa:
    Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Lohko noin 2 cm leveiksi lohkoiksi. Asettele lohkot uunipellille. Kuori valkosipulinkynnet ja pyörittele oliiviöljyssä, sivele öljy ja valkosipuli kurpitsalohkojen päälle. Paahda uunissa 160 asteessa noin 20 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää