Suppilovahverocappuccino

Suppilovahverokeiton voi tarjota myös lasista.

Ainekset

3 kpl
salottisipulia
1 kpl
palsternakka
1/4
juuriselleriä
1 kpl
valkosipulinkynsi
50 g
savukylkeä tai kylmäsavuporoa
5 dl
kanalientä
5 dl
suppilovahveroita
3 dl
kermaa
3 kpl
laakerinlehteä
suolaa ja pippuria
timjamia (tuoretta tai kuivattua)
4 rkl
vehnäjauhoja
3-4 rkl
voita

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi juurekset, sipulit ja savukylki pieniksi. Kuullota näitä aineksia ja 1/2 sienistä voissa kattilassa 10-12 minuuttia. Älä ruskista!

  2. Lisää jauhot ja pyörittele seosta muutama minuutti. Lisää kanaliemi, laakerinlehdet ja timjami. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
  3. Lisää kerma ja kiehauta keitto uudelleen. Ota kattila pois liedeltä ja anna makujen tasaantua hetki. Siivilöi keitto ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

  4. Paista loput sienet voissa pannulla ja tarjoile keiton kanssa. Koristele keitto maitovaahdolla.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää