Puolukkavaniljajäätelöä ja suklaafudgea

Itse tehty puolukkavaniljajäätelö vie kielen mennessään.

Ainekset

Jäätelö:
1/2 l
kermaa
2 dl
maitoa
7 kpl
keltuaista
150 g
sokeria
4 kpl
vaniljatankoa halkaistuina
1 dl
puolukoita
Suklaafudge:
5 dl
kermaa
1 kpl
vaniljatanko
200 g
tummaa suklaata (60 - 74%)
150 g
sokeria
50 g
voita

Valmistusohjeet

  1. Jäätelö:
    Survo puolukat ja siivilöi sose tasaiseksi. Sekoita kaikki muut aineet paitsi kerma teräskulhossa. Kiehauta kerma ja kaada se muiden aineiden joukkoon koko ajan vatkaten.

    Kypsennä seosta vesihauteessa, kunnes sen pinnalle ei enää muodostu ilmakuplia eikä se maistu kananmunalta.

    Jäähdytä massa ja pyöritä jäätelöksi jäätelökoneessa. (Jos et omista jäätelökonetta kaada massa pakasteastiaan ja pakasta se. Sekoita massaa muutaman kerran pakastuksen aikana, ennen kuin se on kovettunut.)
  2. Suklaafudge:
    Paahda sokeri kattilassa kullanruskeaksi (älä polta!) ja lisää kerma ja vanilja. Keitä hiljalleen massa paksuksi kinuskiksi ja lisää suklaa ja voi voimakkaasti sekoittaen.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää