Jäniksen filee, tyrnimarjakastiketta ja basilikaperunaa

Tarjoile jäniksen filee tyrnimarjakastikkeen ja basilikaperunan kanssa.

Ainekset

600 g
jäniksen fileetä
valkopippuria
suolaa
Kastike:
1/2 l
tummaa riista- tai lihalientä
1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
tyrnimehua
1/2 kpl
sipulia
2 oksaa
tuoretta timjamia
1 oksa
rosmariinia
suolaa
2 tl
punaviiniä
2 tl
maizenaa
Basilikaperuna:
400 g
perunoita, esim. asterix

Valmistusohjeet

  1. Valmista kastike. Paahda sokeri ja lisää lihaliemi, tyrnimehu ja mausteet. Keitä noin 20 minuuttia hiljaisella tulella. Siivilöi ja suurusta punaviini-maizena seoksella.
  2. Basilikaperuna:
    Sekoita hienonnettu basilika pehmennetyn voin joukkoon. Viipaloi kuoritut perunat aivan ohuiksi viipaleiksi. Lado uuniastiaan ja sivele basilikavoilla. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Paista jäniksen filee parilapannulla. Nosta laudalle ja hiero pintaan suolaa ja valkopippuria. Anna vetäytyä keittiöliinan alla noin 5-10 minuuttia.
  4. Juomasuositukset

    Castillo de Molina Chardonnay

Kommentit

    Näytä lisää