Reseptit
Jäniksen filee, tyrnimarjakastiketta ja basilikaperunaa

Jäniksen filee, tyrnimarjakastiketta ja basilikaperunaa
Tarjoile jäniksen filee tyrnimarjakastikkeen ja basilikaperunan kanssa.
Ainekset
- 600 g
- jäniksen fileetä
- valkopippuria
- suolaa
- Kastike:
- 1/2 l
- tummaa riista- tai lihalientä
- 1/2 dl
- sokeria
- 1 1/2 dl
- tyrnimehua
- 1/2 kpl
- sipulia
- 2 oksaa
- tuoretta timjamia
- 1 oksa
- rosmariinia
- suolaa
- 2 tl
- punaviiniä
- 2 tl
- maizenaa
- Basilikaperuna:
- 400 g
- perunoita, esim. asterix
Valmistusohjeet
- Valmista kastike. Paahda sokeri ja lisää lihaliemi, tyrnimehu ja mausteet. Keitä noin 20 minuuttia hiljaisella tulella. Siivilöi ja suurusta punaviini-maizena seoksella.
- Basilikaperuna:
Sekoita hienonnettu basilika pehmennetyn voin joukkoon. Viipaloi kuoritut perunat aivan ohuiksi viipaleiksi. Lado uuniastiaan ja sivele basilikavoilla. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia. - Paista jäniksen filee parilapannulla. Nosta laudalle ja hiero pintaan suolaa ja valkopippuria. Anna vetäytyä keittiöliinan alla noin 5-10 minuuttia.
- Juomasuositukset
Castillo de Molina Chardonnay
Kommentit
Näytä lisää