Pekonijänis

Jäniksenkoivet kääritään pekoniin ja tarjoillaan perunoiden ja sienikastikkeen kera.

Ainekset

4 kpl
jäniksenkoipia
200 g
pekonia
2
siivua vaaleaa leipää
100 g
voita
1 rkl
hienonnettua timjamia
1 rkl
hienonnettua persiljaa
1/2 dl
hienonnettuja sieniä
1/2 dl
hienonnettua salottisipulia
suolaa
valkopippuria
200 g
puikulaperunoita
suolaa
valkopippuria
Sienikastike:
200 g
sieniä (esim. kantarelli, suppilovahvero, mustatorvisieni, tai viljeltyjä sieniä)
3 dl
tummaa riistalientä
1 rkl
kuivattuja jauhettuja sieniä
50 g
voita
2 tl
hienonnettua timjamia
1 dl
creme fraiche
4 cl
madeiraa

Valmistusohjeet

  1. Poista jäniksen koivista reisiluu. Freesaa sienet ja sipuli kevyesti, lisää yrtit, murenna joukkoon leipäviipaleet, mausta. Laita täyte reisiluun paikalle ja sido pekonilla takaisin muotoonsa.

    Paista uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile paahdettujen perunalohkojen ja sienikastikkeen kanssa.
  2. Perunat:
    Pese ja lohko perunat ja friteeraa, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Sienikastike:
    Freesaa sienet ja lisää sienijauhe. Lisää liemi ja hauduta niin, että kastiketta on noin 2 dl. Lisää timjami, mausteet ja creme fraiche. Suurusta tarvittaessa ja lisää lopuksi madeira.

Kommentit

    Näytä lisää