Pekonijänis - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pekonijänis

Jäniksenkoivet kääritään pekoniin ja tarjoillaan perunoiden ja sienikastikkeen kera.

11.10.2002 11:54

Ainekset

  • 4 kpl

    jäniksenkoipia

  • 200 g

    pekonia

  • 2

    siivua vaaleaa leipää

  • 100 g

    voita

  • 1 rkl

    hienonnettua timjamia

  • 1 rkl

    hienonnettua persiljaa

  • 1/2 dl

    hienonnettuja sieniä

  • 1/2 dl

    hienonnettua salottisipulia

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 200 g

    puikulaperunoita

  • suolaa

  • valkopippuria

  • <b>Sienikastike:</b>

  • 200 g

    sieniä (esim. kantarelli, suppilovahvero, mustatorvisieni, tai viljeltyjä sieniä)

  • 3 dl

    tummaa riistalientä

  • 1 rkl

    kuivattuja jauhettuja sieniä

  • 50 g

    voita

  • 2 tl

    hienonnettua timjamia

  • 1 dl

    creme fraiche

  • 4 cl

    madeiraa

Valmistusohjeet

  1. Poista jäniksen koivista reisiluu. Freesaa sienet ja sipuli kevyesti, lisää yrtit, murenna joukkoon leipäviipaleet, mausta. Laita täyte reisiluun paikalle ja sido pekonilla takaisin muotoonsa. Paista uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile paahdettujen perunalohkojen ja sienikastikkeen kanssa.

  2. <b>Perunat:</b> Pese ja lohko perunat ja friteeraa, mausta suolalla ja pippurilla.

  3. <b>Sienikastike:</b> Freesaa sienet ja lisää sienijauhe. Lisää liemi ja hauduta niin, että kastiketta on noin 2 dl. Lisää timjami, mausteet ja creme fraiche. Suurusta tarvittaessa ja lisää lopuksi madeira.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit