Graavattua siikaa ja siianmätikastiketta

Graavattu siika sopii joulun alkupalapöytään.

17.10.2002 11:05

Ainekset

  • 400 g

    siikafilettä (nahallinen suomupäällinen)

  • 3 rkl

    merisuolaa

  • 2 tl

    sokeria

  • tilliä

  • valkopippuria myllystä

  • Siianmätikastike:

  • 100 g

    siian mätiä

  • 1 kpl

    keitettyä kananmunaa (7 min.)

  • 1 kpl

    punasipulia

  • 1 kpl

    tomaattia kaltattuna

  • 1/2 kpl

    kurkkua

  • tilliä

  • kirveliä

  • ruohosipulia

  • 2 dl

    oliiviöljyä

  • 1 dl

    rypsiöljyä

  • 1 kpl

    sitruunaa

  • suolaa

  • valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Puhdista fileet ja poista pystyruodot. Suolaa ja mausta sokerilla ja tillillä. Anna graavaantua yön yli.

  2. Kuutioi kasvikset ja kananmuna pieniksi. Purista sitruunasta mehu kasvisten päälle. Nypi tilli ja leikkaa ruohosipuli. Sekoita kaikki paitsi siian mäti. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

  3. Levitä ohueksi leikattu graavattu siika lautaselle ja annostele kastike. Lisää vielä siian mäti ja tilli. Resepti: Ari Ruoho

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit