Paistettua metsäpyytä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paistettua metsäpyytä

Paistettu metsäpyy tarjoillaan puikulaperunamuusin, glaseerattujen juuresten ja paistettujen metsäsienten kanssa.

17.10.2002 11:15

Ainekset

  • 4 kpl

    metsäpyytä

  • timjamia

  • voita

  • valkosipulia

  • suolaa

  • valkopippuria

  • <b>Kastike:</b>

  • neljän linnun rangat

  • 2 dl

    punaviiniä

  • 1/2 dl

    konjakkia

  • 3 dl

    kermaa

  • 2 dl

    vettä

  • 2 kpl

    sipulia

  • 1 kpl

    porkkanaa

  • 1 rkl

    vehnäjauhoja

  • 50 g

    voita

  • 50 g

    pihlajanmarjahyytelöä

  • timjamia

  • rosmariinia

  • maustepippuria

  • laakerinlehti

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Paista pyiden rinnat niin, että lihat ovat rintaluissa kiinni. Lämmitä pannulla voita, ja lisää pyyt. Lisää pannulle timjami ja valkosipuli. Ruskista kullanruskeiksi. Kypsennä loppuun uunissa 185 asteessa n. 5 min. Lyhyt kypsennys säilyttää lihan mehukkuuuden.

  2. <b>Kastike:</b> Ruskista lintujen rangat pannulla. Lisää pannulle pilkotut kasvikset ja anna ruskistua hetki. Kaada pannulle vesi, punaviini ja kerma. Anna kiehua. Lisää sekaan yrtit ja loput mausteet. Anna kastikepohjan kiehua n. 20 min ja siivilöi. Lisää kastikkeeseen pihlajanmarjahyytelö. Jos kastike tuntuu ohuelta suurusta paahdetulla vehnäjauho-voiseoksella. Lisää konjakki lopuksi. Tarkista vielä makua, ja lisää suolaa ja valkopippuria.

  3. Tarjoillaan puikulaperunamuusin, glaseerattujen juuresten ja paistettujen metsäsienten kanssa. Resepti: Ari Ruoho

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit