Paistettua metsäpyytä

Paistettu metsäpyy tarjoillaan puikulaperunamuusin, glaseerattujen juuresten ja paistettujen metsäsienten kanssa.

Ainekset

4 kpl
metsäpyytä
timjamia
voita
valkosipulia
suolaa
valkopippuria
Kastike:
neljän linnun rangat
2 dl
punaviiniä
1/2 dl
konjakkia
3 dl
kermaa
2 dl
vettä
2 kpl
sipulia
1 kpl
porkkanaa
1 rkl
vehnäjauhoja
50 g
voita
50 g
pihlajanmarjahyytelöä
timjamia
rosmariinia
maustepippuria
laakerinlehti
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Paista pyiden rinnat niin, että lihat ovat rintaluissa kiinni. Lämmitä pannulla voita, ja lisää pyyt. Lisää pannulle timjami ja valkosipuli. Ruskista kullanruskeiksi. Kypsennä loppuun uunissa 185 asteessa n. 5 min. Lyhyt kypsennys säilyttää lihan
    mehukkuuuden.

  2. Kastike:
    Ruskista lintujen rangat pannulla. Lisää pannulle pilkotut kasvikset ja anna ruskistua hetki. Kaada pannulle vesi, punaviini ja kerma. Anna kiehua. Lisää sekaan yrtit ja loput mausteet. Anna kastikepohjan kiehua n. 20 min ja siivilöi. Lisää kastikkeeseen pihlajanmarjahyytelö. Jos kastike tuntuu ohuelta suurusta paahdetulla vehnäjauho-voiseoksella. Lisää konjakki lopuksi. Tarkista vielä makua, ja lisää suolaa ja valkopippuria.

  3. Tarjoillaan puikulaperunamuusin, glaseerattujen juuresten ja paistettujen metsäsienten kanssa.


    Resepti: Ari Ruoho

Kommentit

    Näytä lisää