Valkosuklaapannacotta ja rosmariini-omenakompotti

Valkosuklaapannacotan kanssa tarjottava omenakompotti maustetaan tuoreella rosmariinilla.

Ainekset

4+1 dl
kermaa
1/2 dl
maitoa
40 g
sokeria
2 kpl
liivatetta
1/2 kpl
vaniljatankoa
120 g
valkosuklaata
Rosmariini-omenakompotti:
4 kpl
kotimaista kaneliomenaa
1/2 dl
sokeria
1 rkl
voita
2 rkl
calvadosta
oksa tuoretta rosmariinia

Valmistusohjeet

  1. Valkosuklaapannacotta:
    Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta 4 dl kermaa, maito, sokeri ja vaniljatanko. Lisää jäähtyvään kermaan suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lämmitä 1 dl kermaa kevyesti ja sulata siihen liivatteet ja sekoita liivateseos suklaaseokseen. Hyydytä laseihin, joista jälkiruoka tarjotaan.
  2. Rosmariini-omenakompotti:
    Kuori ja lohko omenat. Poista siemenet. Sulata sokeri pannulla. Lisää voi ja omenat. Pyöräytä omenoita pannulla ja lisää rosmariini ja calvados. Hauduta, kunnes liemi on haihtunut melkein kokonaan. Tarjoile valkosuklaalla maustetun pannacottan kanssa.


    Resepti: Ari Ruoho

Kommentit

    Näytä lisää