Valkosuklaapannacotta ja rosmariini-omenakompotti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Valkosuklaapannacotta ja rosmariini-omenakompotti

Valkosuklaapannacotan kanssa tarjottava omenakompotti maustetaan tuoreella rosmariinilla.

17.10.2002 11:31

Ainekset

  • 4+1 dl

    kermaa

  • 1/2 dl

    maitoa

  • 40 g

    sokeria

  • 2 kpl

    liivatetta

  • 1/2 kpl

    vaniljatankoa

  • 120 g

    valkosuklaata

  • <b>Rosmariini-omenakompotti:</b>

  • 4 kpl

    kotimaista kaneliomenaa

  • 1/2 dl

    sokeria

  • 1 rkl

    voita

  • 2 rkl

    calvadosta

  • oksa tuoretta rosmariinia

Valmistusohjeet

  1. <b>Valkosuklaapannacotta:</b> Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta 4 dl kermaa, maito, sokeri ja vaniljatanko. Lisää jäähtyvään kermaan suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lämmitä 1 dl kermaa kevyesti ja sulata siihen liivatteet ja sekoita liivateseos suklaaseokseen. Hyydytä laseihin, joista jälkiruoka tarjotaan.

  2. <b>Rosmariini-omenakompotti:</b> Kuori ja lohko omenat. Poista siemenet. Sulata sokeri pannulla. Lisää voi ja omenat. Pyöräytä omenoita pannulla ja lisää rosmariini ja calvados. Hauduta, kunnes liemi on haihtunut melkein kokonaan. Tarjoile valkosuklaalla maustetun pannacottan kanssa. Resepti: Ari Ruoho

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit