Hirviconsommé

Hirviconsommé on maukas riistakeitto.

Ainekset

400 g
hirven rintaa
2 l
vettä
2 kpl
porkkanaa
1 rkl
suolaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/4 kpl
palsternakkaa
1/4 kpl
juuriselleriä
3 kpl
salottisipulia
2 kpl
laakerinlehteä
timjamia
rosmariinia
1-2 kpl
valkuaista (kirkastamiseen 1 valkuainen/ litra)

Valmistusohjeet

  1. Laita liha kattilaan kylmään veteen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori päälle kertynyt vaahto. Lisää kuoritut ja pilkotut vihannekset. Keitä miedolla lämmöllä 3-4 tuntia. Jäähdytä. Nosta liha liemestä.
  2. Kiehauta liemi vielä kerran ja siivilöi. Riko kulhoon valkuaiset ja kaada ne ohuena nauhana liemeen kevyesti sekoitellen. Anna liemen porista miedolla lämmöllä niin, että pinnalle muodostuu ”valkuaiskakku”. Siivilöi liemi uudemman kerran harsoliinan läpi.
  3. Kuutioi hirven liha pieniksi kuutioiksi ja lisää liemeen. Liemeen sopivat myös kevyesti kypsennetyt vihannes- ja juureskuutiot tai kuviomakaronit. Tarkista maku ja tarjoile.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää