Jäniskääryleet ja valkosipuliperunapyreetä

Valmista jäniskääryleiden seuraksi herkullista valkosipuliperunapyreetä.

Ainekset

500 g
jauhettua jäniksenpaistia (tai muuta riistaa)
2 kpl
salottisipulia
1 tl
jauhettua katajanmarjaa
2-3 tl
suolaa
valko- ja maustepippuria
rosmariinia ja timjamia
2 1/2 dl
kuohukermaa
1 kpl
kaalinpäätä
3 rkl
vahvaa kahvia
1 rkl
siirappia
Valkosipuliperunapyree:
1-2 kpl
valkosipulia
4 kpl
isoa Rosamunda-perunaa
2 dl
vettä
2 dl
maitoa
timjamia
suolaa ja valkopippuria
3 rkl
voita
Rosmariinikastike:
2 kpl
punasipulia
1 kpl
valkosipulia
5 dl
punaviiniä
1 dl
punaviini/vadelmaviinietikkaa
7 dl
lihalientä
rosmariinia
2 kpl
laakerinlehteä
6-8 kpl
valkopippuria
oliiviöljyä
suolaa
100 g
voita

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kaalinpäästä kanta ja irrottele lehdet varovasti toisistaan. Ryöppää lehdet suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi.

    Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia voissa pannulla n. 5 minuuttia. Sekoita jauhelihaan sipulisilppu sekä kaikki mausteet. Laita taikina jääkaappiin turpoamaan yhdeksi tunniksi.

    Lisää sitten tehosekoittimessa tai voimakkaasti käsivatkaten kerma jauhelihataikinaan. Tarkista maku ja paranna tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

    Laita reilu lusikallinen täytettä jokaiselle kaalinlehdelle ja rullaa ne napakoiksi kääryleiksi. Paista uunipannulla 175 asteessa n. 45 minuuttia. Sekoita siirappi ja kahvi keskenään ja valele kääryleitä seoksella paiston aikana.

  2. Valkosipuliperunapyree:
    Ryöppää kuoritut valkosipulit kiehuvassa vedessä. Laita perunat kiehumaan suolalla maustettuun maito-vesiseokseen ja lisää sinne ryöpätyt valkosipulit sekä mausteet. Kaada liika neste talteen ja soseuta perunat ja valkosipulit. Lisää tarvittaessa nestettä. Lisää voi. Tarkista paksuus ja maku.

  3. Rosmariinikastike:
    Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä oliiviöljyssä n. 5 minuuttia. Lisää punaviini ja etikka sekä mausteet. Keitä kunnes seoksesta on 1/2 jäljellä. Lisää liemet ja keitä jälleen, kunnes jäljellä on 1/3. Vatkaa kastikkeeseen huoneenlämpöinen voi ja tarkista maku.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää