Jäniskääryleet ja valkosipuliperunapyreetä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Jäniskääryleet ja valkosipuliperunapyreetä

Valmista jäniskääryleiden seuraksi herkullista valkosipuliperunapyreetä.

18.10.2002 14:07

Ainekset

  • 500 g

    jauhettua jäniksenpaistia (tai muuta riistaa)

  • 2 kpl

    salottisipulia

  • 1 tl

    jauhettua katajanmarjaa

  • 2-3 tl

    suolaa

  • valko- ja maustepippuria

  • rosmariinia ja timjamia

  • 2 1/2 dl

    kuohukermaa

  • 1 kpl

    kaalinpäätä

  • 3 rkl

    vahvaa kahvia

  • 1 rkl

    siirappia

  • <b>Valkosipuliperunapyree:</b>

  • 1-2 kpl

    valkosipulia

  • 4 kpl

    isoa Rosamunda-perunaa

  • 2 dl

    vettä

  • 2 dl

    maitoa

  • timjamia

  • suolaa ja valkopippuria

  • 3 rkl

    voita

  • <b>Rosmariinikastike:</b>

  • 2 kpl

    punasipulia

  • 1 kpl

    valkosipulia

  • 5 dl

    punaviiniä

  • 1 dl

    punaviini/vadelmaviinietikkaa

  • 7 dl

    lihalientä

  • rosmariinia

  • 2 kpl

    laakerinlehteä

  • 6-8 kpl

    valkopippuria

  • oliiviöljyä

  • suolaa

  • 100 g

    voita

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kaalinpäästä kanta ja irrottele lehdet varovasti toisistaan. Ryöppää lehdet suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia voissa pannulla n. 5 minuuttia. Sekoita jauhelihaan sipulisilppu sekä kaikki mausteet. Laita taikina jääkaappiin turpoamaan yhdeksi tunniksi. Lisää sitten tehosekoittimessa tai voimakkaasti käsivatkaten kerma jauhelihataikinaan. Tarkista maku ja paranna tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Laita reilu lusikallinen täytettä jokaiselle kaalinlehdelle ja rullaa ne napakoiksi kääryleiksi. Paista uunipannulla 175 asteessa n. 45 minuuttia. Sekoita siirappi ja kahvi keskenään ja valele kääryleitä seoksella paiston aikana.

  2. <b>Valkosipuliperunapyree:</b> Ryöppää kuoritut valkosipulit kiehuvassa vedessä. Laita perunat kiehumaan suolalla maustettuun maito-vesiseokseen ja lisää sinne ryöpätyt valkosipulit sekä mausteet. Kaada liika neste talteen ja soseuta perunat ja valkosipulit. Lisää tarvittaessa nestettä. Lisää voi. Tarkista paksuus ja maku.

  3. <b>Rosmariinikastike:</b> Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä oliiviöljyssä n. 5 minuuttia. Lisää punaviini ja etikka sekä mausteet. Keitä kunnes seoksesta on 1/2 jäljellä. Lisää liemet ja keitä jälleen, kunnes jäljellä on 1/3. Vatkaa kastikkeeseen huoneenlämpöinen voi ja tarkista maku. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit