Riistaterriini

Riistaterriini sopii alkupalapöytään.

Ainekset

300 g
riistaa (hirvenrintaa, kyyhkynrintaa, fasaaninrintaa, jänistä jne.)
100 g
ankanmaksaa tai maksapateeta
10-15 kpl
vihreää miniparsaa (tuoretta tai säilyke)
10 kpl
pikkuporkkanaa
2 dl
kirkasta hirvilientä
50 g
paistettuja tatteja tai muita sieniä
4 kpl
liivatetta
Tomaattidressing:
2 kpl
keltuaista
1 tl
dijon-sinappia
1 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl
tomaattipyreetä
2 dl
öljyä
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Riistaterriini:
    Kypsennä lihat lähes kypsiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä vihannekset kasvisliemessä lähes kypsiksi. Kiehauta hirviliemi ja lisää siihen liotetut liivatteet. Leikkaa lihat ohuiksi siivuiksi.

    Lado kelmulla vuorattuun terriinivuokaan kerroksittain lihaa ja vihanneksia. Kaada jokaiseen kerrokseen tilkka liemi-liivateseosta. Lado niin että päällimmäiseksi jää lihakerros.

    Taita kelmun reunat terriinin peitoksi ja aseta sen päälle pieni paino. Anna terriinin vetäytyä jääkaapissa yön yli. Kun laitat terriinin tarjolle, voitele se hyvällä oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle hieman suolaa.
  2. Tomaattidressing:
    Sekoita tehosekoittimessa keltuaiset, sinappi, tomaattipyree sekä suola ja pippuri. Lisää öljy ja etikka vuorotellen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista maku.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää