Kookossorbettia ja karpalokeittoa

Kermainen kookossorbetti ja kirpeä karpalokeitto täydentävät toisiaan.

Ainekset

Sorbetti:
2 dl
kookosmaitoa
2 dl
kermaa
1 kpl
vaniljatankoa
100 g
sokeria
(2 cl rommia)
Karpalokeitto:
2 dl
karpaloita
1 dl
vettä
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Valmistusohjeet

  1. Sorbetti:
    Halkaise vaniljatanko veitsellä. Kiehauta kaikki aineet kattilassa. Siivilöi seos ja pyöritä jäätelökoneessa. Koneen puuttuessa voit kaataa seoksen vuokaa ja pakastaa sen. Sekoita seosta muutaman kerran pakastumisen aikana.

  2. Karpalokeitto:
    Keitä ainekset kattilassa. Anna levähtää noin 10 minuuttia. Siivilöi seos ja jäähdytä.

    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää