Karitsanpotkaa, sitruunapolentaa, juureksia ja tummaa tryffelikastiketta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Karitsanpotkaa, sitruunapolentaa, juureksia ja tummaa tryffelikastiketta

Karitsanpotka haudutetaan hitaasti uunissa mureaksi. Lisukkeeksi sopivat uunijuurekset ja sitruunapolenta.

24.10.2002 10:57

Ainekset

  • 4 kpl

    karitsanpotkaa

  • merisuolaa

  • timjamia

  • sitruunan kuorta

  • liemijuureksia ja sipulia pilkottuna

  • mietoa lihalientä haudutukseen

  • <b>Uunijuurekset:</b>

  • 10 kpl

    pikkusipuleita

  • 100 g

    palsternakkaa

  • 100 g

    naurista

  • 100 g

    porkkanaa

  • sokeria ja suolaa

  • <b>Polenta:</b>

  • 2 dl

    polentaryynejä

  • n. 6 dl

    mietoa lihalientä

  • 2 rkl

    parmesaania

  • 1/2 dl

    kermaa

  • 1

    sitruunan kuori raastettuna, mehu puristettuna

  • suolaa ja mustapippuria

  • nokare voita

  • <b>Tryffelikastike:</b>

  • 2 l

    potkien haudelientä

  • 1 plo

    punaviiniä

  • 4 kpl

    salottisipulia

  • 5 kpl

    herkkusientä

  • 1 kpl

    porkkana

  • 1 kpl

    palsternakka

  • 1 rkl

    mustaherukkahyytelöä

  • muutama tippa tryffeliöljyä

  • 2 tl

    timjamia, rosmariinia ja mustapippuria

  • suolaa

  • maizenaa suurustukseen

Valmistusohjeet

  1. Suolaa potkat merisuolalla, timjamilla ja sitruunalla n. 3 tuntia. Ruskista juurekset ja sipuli, lisää lihaliemi päälle. Ruskista potkat ja hauduta liemessä noin 3 tuntia 150 asteessa.

  2. Pilko uunijuurekset, kuori pikkusipulit, freesaa kevyesti ja laita uunivuokaan. Mausta sokerilla ja suolalla. Kypsennä uunissa tilkan lihanliemen kera.

  3. Kuullota polenta tilkassa voita, lisää kerma ja lihaliemi koko ajan sekoittaen. Kypsennä noin 20 min. Mausta parmesaanilla ja sitruunalla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

  4. Kastike: Ruskista herkkusienet, sipulit ja juurekset, lisää punaviini ja keitä noin puoleen. Lisää karitsan haudeliemi ja keitä hiljalleen kokoon, kuori vaahtoa välillä pinnasta. Siivilöi kastike toiseen kattilaan. Mausta mustaherukkahyytelöllä. Lisää lopuksi suola, yrtit, pippurit ja tryffeliöljy. Siivilöi ja saosta maizena-viiniseoksella. Resepti: Henri Alen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit