Ananas-passionsavariini ja kardemumma-crème anglaise - Reseptit - Ilta-Sanomat

Ananas-passionsavariini ja kardemumma-crème anglaise

Tarjoa savariinin kanssa makoisaa kardemummakastiketta.

24.10.2002 11:01

Ainekset

  • 15 g

    hiivaa

  • 2 dl

    lämmintä maitoa

  • 15 g

    (vajaa 1 rkl) suolaa

  • 500 g

    (n. 8,5 dl) vehnäjauhoja

  • 6 kpl

    kananmunaa

  • 150 g

    pehmeää voita

  • 15 g

    (reilu 1 rkl) sokeria

  • 1 kpl

    ananas

  • 3 kpl

    passionhedelmää

  • sokerilientä

  • tummaa rommia

  • <b>Kastike:</b>

  • 1 l

    kermamaitoa

  • 200 g

    (5 kpl) keltuaisia

  • 170 g

    (n. 2 dl) sokeria

  • 0,5 dl

    vihreää kardemummaa

Valmistusohjeet

  1. Savariinitaikina: Sekoita hiiva puoleen maitomäärästä. Lisää hiljalleen jauhot, munat, suola ja sokeri. Vaivaa noin puoli tuntia yleiskoneessa. Lisää loppu lämmin maito ja pehmennetty voi. Sekoita hetki, pursota savariini vuokiin ja kohota 20 min. Paista 12 minuuttia 180 asteessa. Anna jäähtyä ja kumoa. Ennen esillepanoa kostuta lämpimällä rommisokeriliemellä.

  2. Pilko ananas ja kaavi passioneista liha, yhdistä ja mausta rommisokeriliemellä.

  3. Kastike: Lämmitä kardemummat ja kermamaito kattilassa, sekoita keltuaisia ja sokeria vesihauteessa vaahdoksi. Siivilöi kermamaito päälle ja kypsennä, kunnes kastike sakenee. Siivilöi ja jäähdytä.

  4. Aseta savariini lautaselle, lusikoi hedelmät keskelle. Tarjoa kardemummakastikkeen ja vaahdotetun kerman kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit