Reseptit

Perunarisotto

Perunarisotto on täyttävä arkiruoka.

Ainekset

4 kpl
perunaa (esim. Van cogh)
2 kpl
porkkanaa
1 dl
tuoreita herneitä (tai pakaste)
50 g
parmesanraastetta
ruohosipulia
2 dl
kermaa
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Esikeitä juurekset niin, etteivät ne kuitenkaan pehmene liikaa. Kiehauta myös herneet. Jos käytät pakasteherneitä, niitä ei tarvitse ryöpätä. Leikkaa perunat ja porkkanat pieniksi kuutioiksi ja hienonna ruohosipuli.
  2. Kiehauta kerma ylös laakeassa kattilassa ja lisää vihannekset joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua niin, että perunat ja porkkanat ovat pehmenneet. Poista kattila liedeltä. Lisää viimeisenä parmesanraaste ja tarkista maku.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää