Tarte tatin

Paras tarte tatin valmistuu happamista omenoista.

Ainekset

4 kpl
hapokasta ja kiinteää omenaa
1 dl
sokeria
2 tl
kanelia
50 g
voita
200 g
kaulittua voitaikinaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa hedelmät lohkoiksi ja asettele palat uuninkestävälle pannulle tiiviisti. Lisää sokeri, kaneli ja voinokareet mukaan. Karamellisoi kaveruksia pannulla, kunnes sulava sokeri muuttuu kullanruskeaksi.
  2. Ota pannu levyltä ja asettele voitaikina seoksen päälle tiiviiksi kanneksi. Pistele pintaan haarukalla muutama reikä. Paista piirakka uunissa kullanruskeaksi 200 asteessa ja kumoa pannu uunista ulos tullessaan välittömästi ylösalaisin. Tarjoile.

    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää