Reseptit
Broilericonfit, sitruunaperunasosetta ja salviakastiketta

Broilericonfit, sitruunaperunasosetta ja salviakastiketta
Rasvassa paistettu broileri tarjoillaan sitruunaperunasoseen ja salviakastikkeen kera.
Ainekset
- 1 kpl
- broileri
- 2 dl
- oliiviöljyä
- 100 g
- voita tai 3 dl ankanrasvaa
- suolaa ja pippuria
- timjamia
- 3 kpl
- valkosipulin kynttä
- 2 kpl
- porkkanaa
- 1/4 kpl
- selleriä
- 2 kpl
- sipulia
- Perunamuusi:
- 4 kpl
- rosamundaa
- 100 g
- voita
- 1 kpl
- sitruunan mehu ja kuori
- suolaa ja pippuria
- timjamia
- 2 kpl
- valkosipulin kynttä
- Salviakastike:
- 1 dl
- kuivaa valkoviiniä
- 4 dl
- kanalientä
- 1/2 kpl
- valkosipulia
- 2 kpl
- sipulia
- 50 g
- voita
- 50 g
- vehnäjauhoja
- suolaa ja pippuria
- salviaa
- 2 kpl
- laakerinlehteä
- 2-3 dl
- kermaa
- 3 rkl
- voita kastikkeen parantamiseen
Valmistusohjeet
- Asettele broilerinkoivet uunivuokaan/kattilaan (voit halutessasi lisätä myös rinnat kyytiin). Pilko vihannekset ja laita yrttien kera koipien päälle uunivuokaan.
Lisää lopuksi rasva ja kypsennä uunissa +200C noin 35 min. Halutessasi voit paahtaa pinnan rapeaksi uunissa grillivastuksen alla. - Muusi:
Keitä perunat mausteiden kanssa, lisää sitruunan kuori, mehu ja voi. Maista ja mausta. - Kastike:
Kuullota sipulit voissa, lisää vehnäjauhot, kypsennä noin 10 min ja lisää viini ja kanaliemi. Keitä niin, että jäljellä on n. ½. Lisää kerma ja mausta. Keitä jälleen puoleen, poista laakerinlehdet, maista ja paranna voilla.
Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää