Broilericonfit, sitruunaperunasosetta ja salviakastiketta

Rasvassa paistettu broileri tarjoillaan sitruunaperunasoseen ja salviakastikkeen kera.

Ainekset

1 kpl
broileri
2 dl
oliiviöljyä
100 g
voita tai 3 dl ankanrasvaa
suolaa ja pippuria
timjamia
3 kpl
valkosipulin kynttä
2 kpl
porkkanaa
1/4 kpl
selleriä
2 kpl
sipulia
Perunamuusi:
4 kpl
rosamundaa
100 g
voita
1 kpl
sitruunan mehu ja kuori
suolaa ja pippuria
timjamia
2 kpl
valkosipulin kynttä
Salviakastike:
1 dl
kuivaa valkoviiniä
4 dl
kanalientä
1/2 kpl
valkosipulia
2 kpl
sipulia
50 g
voita
50 g
vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
salviaa
2 kpl
laakerinlehteä
2-3 dl
kermaa
3 rkl
voita kastikkeen parantamiseen

Valmistusohjeet

  1. Asettele broilerinkoivet uunivuokaan/kattilaan (voit halutessasi lisätä myös rinnat kyytiin). Pilko vihannekset ja laita yrttien kera koipien päälle uunivuokaan.

    Lisää lopuksi rasva ja kypsennä uunissa +200C noin 35 min. Halutessasi voit paahtaa pinnan rapeaksi uunissa grillivastuksen alla.
  2. Muusi:
    Keitä perunat mausteiden kanssa, lisää sitruunan kuori, mehu ja voi. Maista ja mausta.
  3. Kastike:
    Kuullota sipulit voissa, lisää vehnäjauhot, kypsennä noin 10 min ja lisää viini ja kanaliemi. Keitä niin, että jäljellä on n. ½. Lisää kerma ja mausta. Keitä jälleen puoleen, poista laakerinlehdet, maista ja paranna voilla.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää