Keitettyä lohta ja piparjuurikastiketta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Keitettyä lohta ja piparjuurikastiketta

Marinoidun lohen kruunaa piparjuurikastike.

28.10.2002 9:52

Ainekset

  • 400 g

    lohifileetä

  • <b>Keitinliemi:</b>

  • 1 kpl

    porkkana

  • 1 kpl

    sipuli

  • 3 dl

    vettä

  • 1/2 dl

    valkoviinietikkaa

  • 2 tl

    suolaa

  • 5 kpl

    valkopippuria

  • 4 kpl

    neilikkaa

  • 2 kpl

    laakerinlehteä

  • tillinvarsia

  • <b>Piparjuurikastike:</b>

  • 1 kpl

    keltuainen

  • 1 kpl

    keitetty ja hienoksi hakattu kananmuna

  • 1 rkl

    sinappia

  • 2 dl

    öljyä

  • 1 tl

    sokeria

  • 2 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 2 tl

    hakattua tilliä

  • 2 rkl

    raastettua piparjuurta

  • 1/2 dl

    kuohukermaa vispattuna

  • 1 tl

    suolaa

  • 1/4 tl

    valkopippuria

  • 2 rkl

    hakattua ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lohi neljään yhtä suureen osaan. <b>Keitinliemi:</b> Pilko porkkana ja sipuli. Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan ja kiehauta. Anna liemen poreilla hiljalleen n. kymmenen minuuttia ja lisää lohipalat. Ota kattila liedeltä ja anna liemen jäähtyä. Anna kalojen marinoitua liemessä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

  2. <b>Piparjuurikastike:</b> Sekoita hakattu muna ja keltuainen ja lisää muut aineet, viimeisenä kermavaahto, kokoajan sekoittaen. Anna makujen tasaantua pari tuntia. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit