Keitettyä lohta ja piparjuurikastiketta

Marinoidun lohen kruunaa piparjuurikastike.

Ainekset

400 g
lohifileetä
Keitinliemi:
1 kpl
porkkana
1 kpl
sipuli
3 dl
vettä
1/2 dl
valkoviinietikkaa
2 tl
suolaa
5 kpl
valkopippuria
4 kpl
neilikkaa
2 kpl
laakerinlehteä
tillinvarsia
Piparjuurikastike:
1 kpl
keltuainen
1 kpl
keitetty ja hienoksi hakattu kananmuna
1 rkl
sinappia
2 dl
öljyä
1 tl
sokeria
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
hakattua tilliä
2 rkl
raastettua piparjuurta
1/2 dl
kuohukermaa vispattuna
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
2 rkl
hakattua ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lohi neljään yhtä suureen osaan.

    Keitinliemi:
    Pilko porkkana ja sipuli. Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan ja kiehauta. Anna liemen poreilla hiljalleen n. kymmenen minuuttia ja lisää lohipalat. Ota kattila liedeltä ja anna liemen jäähtyä. Anna kalojen marinoitua liemessä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

  2. Piparjuurikastike:
    Sekoita hakattu muna ja keltuainen ja lisää muut aineet, viimeisenä kermavaahto, kokoajan sekoittaen. Anna makujen tasaantua pari tuntia.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää