Kermajuustopallot, täytetyt herkkusienet ja sitruunaperunat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kermajuustopallot, täytetyt herkkusienet ja sitruunaperunat

Kermajuustopallot, täytetyt herkkusienet ja sitruunaperunat toimivat hyvin juhlien pikkusuolaisena tarjottavana.

30.10.2002 11:09

Ainekset

  • 1 kg

    tuorejuustoa

  • 8 kpl

    munaa

  • 1 kpl

    sitruunan raastettu kuori

  • hyppysellinen raastettua muskottipähkinää

  • 50 g

    vehnäjauhoja

  • oliiviöljyä

  • <b>Herkkusienet:</b>

  • 1 kpl

    kuivunut vaalea sämpylä

  • 1 kpl

    sipulia

  • 2 kpl

    valkosipulinkynttä

  • 2-3 rkl

    oliiviöljyä

  • 4 rkl

    kuivaa sherryä

  • 1 kpl

    isoa tomaattia

  • 2-3 kpl

    lehtipersiljan oksaa

  • 350 g

    jauhettua häränlihaa

  • 2 kpl

    munaa

  • 20-24 kpl

    herkkusienen lakkia ( koosta riippuen )

  • mustapippuria myllystä

  • <b>Sitruunaperunat:</b>

  • 500 g

    pieniä kiinteitä perunoita

  • kuminaa

  • 2

    sitruunan mehu

  • 2 dl

    lihalientä

  • 2 dl

    sherryetikkaa

  • 6 kpl

    valkosipulinkynttä

  • 1

    nippu lehtipersiljaa

  • suolaa

  • valkopippuria myllystä

  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. <b>Bollos de cuajad - kermajuustopallot:</b> Sekoita juusto, munat, raastettu sitruunankuori, muskottipähkinä ja siivilöidyt jauhot. Kuumenna öljy kattilassa 180 asteeseen. Muodosta juustomassasta halkaisijaltaan 3-4 cm:n kokoisia palloja ja paista ne öljyssä rapeiksi. Nosta öljystä reikälusikalla ja valuta hetki talouspaperin päällä. Tarjoile kuumina.

  2. <b>Champinones rellenos - täytetyt herkkusienet:</b> Laita sämpylä likoamaan tilkkaan lämmintä vettä ja purista hetken kuluttua liika neste pois. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Paista sipuli tilkassa kuumaa öljyä, lisää sherry ja laita sivuun odottamaan. Kalttaa tomaatti: käytä kiehuvassa vedessä, kuori ja leikkaa neljään osaan. Poista siemenet ja leikkaa tomaatin liha pieniksi kuutioiksi ja lisää sipuli-sherryseoksen joukkoon. Pese ja hienonna lehtipersilja ja lisää myös se pannulle muiden aineiden joukkoon. Sekoita jauhettuun lihaan munat ja liotettu leipä ja paista oliiviöljyssä. Sekoita kaikki aineet pannulla keskenään. Puhdista herkkusienten lakit ja täytä lihaseoksella. Paista 160-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Käännä uunin lämpö pois, mutta anna sienilakkien viipyä uunissa ainakin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

  3. <b>Patatas al limón - sitruunaperunat:</b> Pese perunat ja keitä ne kuorineen kuminalla maustetussa vedessä kypsiksi oin 20 minuuttia. Valuta hyvin. Sekoita sitruunamehu, lihaliemi ja sherryetikka kulhossa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese ja hienonna persilja. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita marinointiliemeen. Kuori kuumat perunat ja leikkaa 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita viipaleet lämpiminä marinadiin ja jätä marinoitumaan. Lisää hieman oliiviöljyä, tarkista maku ja tarjoile kylmän kuivan sherryn kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit