Bruschetta, tomaatti-kotijuusto-antipasto ja salami-antipasto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Bruschetta, tomaatti-kotijuusto-antipasto ja salami-antipasto

Nämä italialaiset herkut vievät kielen mennessään: bruschetta, tomaatti-kotijuusto-antipasto ja salami-antipasto.

30.10.2002 15:51

Ainekset

  • 4

    palaa hiivaleipää

  • oliiviöljyä

  • 1 kpl

    valkosipulinkynsi

  • <b>Tomaatti-kotijuusto-antipasto:</b>

  • 3 kpl

    luumutomaattia

  • 1 kpl

    kokonainen kotijuusto

  • 1 kpl

    ruukkubasilikaa

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • <b>Salami-antipasto:</b>

  • 70 g

    korkealaatuista italialaista tai espanjalaista salamia

  • 100 g

    hunajamelonia

  • meiramia

  • suolaa

  • hunajaomenaetikkaa

  • pippuria

Valmistusohjeet

  1. <b>Bruschetta:</b> Bruschetta on italialainen alkuruokaleipä, joka voidaan tehdä enemmän tai vähemmän ruokaisaksi. Lähtökohtana on aina hyvä, voimakassitkoinen hiivaleipä, ei kuitenkaan mikään setsuuri. Ja eilispäiväinen on tähän tarkoitukseen parempi kuin tuore. Usein tällaisia leipiä myydään esimerkiksi maalaisleivän nimellä. Pannaan kaksi leipäsiivua kerrallaan hyvin kuumalle parilalle. Pariloidaan tasaisesti niin, että leipien pinta saa tumman raidoituksen. Viipaleet sivellään oliiviöljyllä, jonka seassa on murskattua valkosipulia. Vaihtoehtoisesti järjestys voi olla myös öljy-parila.

  2. <b>Tomaatti-kotijuusto-antipasto:</b> Halkaise tomaatit ja laita uunipellille. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Kuivaa uunissa 100 asteessa noin 3 tuntia niin, että puukauha on uunin luukun välissä. Soseuta basilika ja öljy tehosekoittimessa hienoksi. Säästä kuusi lehteä koristeeksi. Kuutioi kotijuusto ja asettele kuivattujen tomaattien päälle. Koristele basilikan lehdillä ja basilikaöljyllä.

  3. <b>Salami-antipasto:</b> Leikkaa salamista aivan seitinohuita viipaleita ja asettele lautaselle, kasaa päälle maustetut melonikuutiot, koristele muutamalla meiramin lehdellä, pyöräytä vielä päälle myllystä pippuria.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit