Crema catalana ja marinoitua verigreippiä

Crema catalana on espanjalainen maitovanukas.

Ainekset

2 1/2 dl
Kuohukermaa
2 1/2 dl
Kevytmaitoa
2 dl
Sokeria
5 kpl
Munankeltuaisia
1/2 kpl
Vaniljatanko
1/2 kpl
Kanelitanko
4 kpl
Verigreippiä
4 cl
Brandyä
Tuoretta minttua ( koristeluun )
1 dl
Ruokosokeria (marinointiin)

Valmistusohjeet

  1. Keitä kerman ja maidon joukossa vanilja, kaneli ja sokeri. Anna jäähtyä hetki ja siivilöi kulhoon. Lisää joukkoon kevyesti vatkatut keltuaiset. Annostele laseihin ja kypsennä 90-95 asteessa uunissa reilu tunti (n. 1 h 20 min.).
  2. Kuori greipit veitsellä ja tee lohkoista nahattomia fileitä. Marinoi fileet sokeroidussa brandyssä noin puoli tuntia. Nostele greippifileet annosten päälle ja koristele mintunoksalla.

Kommentit

    Näytä lisää