Verikeitto

Verikeiton lisukkeeksi sopivat mustamakkaraviipaleet.

Ainekset

1 1/2 l
sianverta (tai hanhen)
1 l
kasvislientä
1/2 dl
mustaherukkamehua
1 kpl
hapan omena
5 kpl
kuivattua luumua
5 kpl
valkopippuria
5 kpl
maustepippuria
1 tl
kanelia
5 kpl
neilikkaa
1/2 tl
pomeranssia
1/2 tl
inkivääriä
suolaa ja pippuria
1 rkl
punaviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Keitä lientä, mausteita ja etikkaa miedolla lämmöllä 45-60 minuuttia. Siivilöi liemi ja lisää veri ohuena nauhana kevyesti sekoittaen. Leikkaa omena ja luumut pieniksi kuutioiksi ja lisää keittoon.
  2. Lämmitä keitto varovasti niin, että se ei pääse kiehahtamaan. Tarkista maku. Keiton lisäkkeeksi sopii paistetut veri- tai mustamakkaraviipaleet.

Kommentit

    Näytä lisää