Paahdettua hanhenrintaa ja pekonilla maustettua punakaalipyreetä

Paahdetusta hanhenrinnasta ja punakaalipyreestä saa koottua näyttävän annoksen.

6.11.2002 10:59

Ainekset

  • <b>Hanhenrinta:</b>

  • 2 kpl

    hanhenrintaa

  • suolaa ja pippuria

  • <b>Punakaalipyree:</b>

  • 200 g

    punakaalia

  • 1/2 dl

    valkoviiniä

  • 30 g

    pekonia

  • 1 kpl

    salottisipuli

  • 1 kpl

    valkosipulin kynsi

  • 1 kpl

    peruna (jauhoinen)

  • 1/2 dl

    vettä

  • 1 dl

    kermaa

  • 1 kpl

    laakerinlehteä

  • timjamia

  • suolaa ja pippuria

  • 1 rkl

    siirappia

  • 50 g

    voita

Valmistusohjeet

  1. <b>Hanhenrinta:</b> Leikkaa terävällä veitsellä ohuen ohuita viiltoja hanhenrinnan rasvanahkaan. Aseta rinnat nahkapuoli alaspäin kylmälle suolatulle valurautapannulle. Laita levy kuumenemaan 4-5:lle ja paahda rintoja n. 10-12 minuuttia. Kaada paahtamisen välillä sulaa rasvaa pois pannulta. Käännä rinnat, kun nahka on kauniin kullan ruskea ja rapea. Paahda lihapuolta vain hetki. Mausta lihat molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Jatka kypsennystä uunissa 6-7minuuttia 225 asteessa. Kääri lihat folioon paiston jälkeen ja anna vetäytyä pari minuuttia ennen tarjoilua.

  2. <b>Punakaalipyree:</b> Pilko sipulit ja peruna. Kuullota voissa suikaloitua punakaalia, perunaa, sipuleita ja pekonia n. 6-7 minuuttia. Lisää nesteet ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä 1-2 tuntia. Soseuta ja siivilöi seos. Lisää voi pieninä kuutioina ja tarkista maku. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit