Reseptit
Ankanmaksaterriiniä ja omenasorbettia

Ankanmaksaterriiniä ja omenasorbettia
Tarjoa ankanmaksaterriini tuoreen briossin kera.
Ainekset
- 400 g
- ankanmaksaa
- 1 dl
- portviiniä
- 1 dl
- konjakkia
- n.10 g
- suolaa
- valkopippuria
- Omenasorbetti:
- 1 l
- omenamehua
- 250 g
- sokeria
- 200 g
- glukoosia
- 2 kpl
- omenaa
- kanelia
- neilikkaa
- Briossitaikina:
- 22 g
- tuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
- 1 dl
- maitoa
- 9 kpl
- munia
- 750 g
- vehnäjauhoja
- 500 g
- suolatonta voita
- 22 g
- suolaa
Valmistusohjeet
- Terriini:
Poista maksasta kerroksittain suonet. Marinoi maksa konjakilla, portviinillä ja suolalla. Kaavi maksa takaisin muotoonsa. Laita maksa terriinivuokaan ja kypsennä 90-asteisessa uunissa niin, että sisälämpö on 37 astetta. Valuta liika rasva pois terriinivuoasta ja jäähdytä vuoka painon alla. Pintakäsittele terriini haluamallasi tuotteella.
- Briossi:
Kiehauta maito ja jäähdytä huoneen lämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva, suola ja kananmunat. Sekoita jauhot joukkoon yleiskoneessa, lisää lopuksi pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä kylmässä noin 2 tuntia. Leivo taikina vuokiin. Kohota kaksinkertaiseksi.
- Sorbetti:
Yhdistä omenamehu, sokeri, neilikka ja kaneli. Keitä noin 5 min ja lisää kuoritut omenat joukkoon. Poista sorbettipohjasta neilikat ja kanelitangot ja soseuta pohja sauvasekoittimella. Siivilöi seos ja lisää glukoosi joukkoon. Anna sorbetin jäähtyä. Jäädytä pohja jäätelökoneessa.
Kommentit
Näytä lisää