Ankanmaksaterriiniä ja omenasorbettia

Tarjoa ankanmaksaterriini tuoreen briossin kera.

Ainekset

400 g
ankanmaksaa
1 dl
portviiniä
1 dl
konjakkia
n.10 g
suolaa
valkopippuria
Omenasorbetti:
1 l
omenamehua
250 g
sokeria
200 g
glukoosia
2 kpl
omenaa
kanelia
neilikkaa
Briossitaikina:
22 g
tuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 dl
maitoa
9 kpl
munia
750 g
vehnäjauhoja
500 g
suolatonta voita
22 g
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Terriini:
    Poista maksasta kerroksittain suonet. Marinoi maksa konjakilla, portviinillä ja suolalla. Kaavi maksa takaisin muotoonsa. Laita maksa terriinivuokaan ja kypsennä 90-asteisessa uunissa niin, että sisälämpö on 37 astetta. Valuta liika rasva pois terriinivuoasta ja jäähdytä vuoka painon alla. Pintakäsittele terriini haluamallasi tuotteella.

  2. Briossi:
    Kiehauta maito ja jäähdytä huoneen lämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva, suola ja kananmunat. Sekoita jauhot joukkoon yleiskoneessa, lisää lopuksi pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä kylmässä noin 2 tuntia. Leivo taikina vuokiin. Kohota kaksinkertaiseksi.

  3. Sorbetti:
    Yhdistä omenamehu, sokeri, neilikka ja kaneli. Keitä noin 5 min ja lisää kuoritut omenat joukkoon. Poista sorbettipohjasta neilikat ja kanelitangot ja soseuta pohja sauvasekoittimella. Siivilöi seos ja lisää glukoosi joukkoon. Anna sorbetin jäähtyä. Jäädytä pohja jäätelökoneessa.

Kommentit

    Näytä lisää