Ankanmaksaflan ja Banjuls-hyytelöä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Ankanmaksaflan ja Banjuls-hyytelöä

Ankanmaksaflan viimeistellään viinihyytelöllä.

7.11.2002 14:31

Ainekset

  • 4 dl

    kermaa

  • 2 dl

    maitoa

  • 100 g

    ankanmaksaa

  • 6 kpl

    munia

  • 1 kpl

    valkosipulin kynsiä

  • 2 kpl

    shalottisipulia

  • suolaa

  • valkopippuria

  • timjamia

  • <b>Hyytelö:</b>

  • 2 dl

    Banjuls-viiniä

  • 100 g

    sokeria

  • 1 kpl

    shalottisipulia

  • 1 kpl

    rosmariinin oksaa

  • 1 kpl

    laakerinlehti

  • 1 dl

    vaaleaa vasikkalientä

  • 1 1/2 kpl

    liivatelehteä

Valmistusohjeet

  1. <b>Ankanmaksaflan:</b> Kuullota sipulit ja yrtit kattilassa, lisää maito ja kerma. Kiehauta maitokerma ja lisää maksa seokseen. Soseuta hyydykemassa mixerissä ja siivilöi tiheän siivilän läpi. Anna seoksen jäähtyä, lisää lopuksi munat jäähtyneeseen pohjaan. Tarkista suola. Kypsennä hyydykkeet pienissä vuoissa 90 asteessa noin 40 min.

  2. <b>Hyytelö:</b> Kuullota sipuli ja yrtit kattilassa, lisää sokeri ja paahda, kunnes sokeri on kullanruskeaa. Lisää viini ja vasikanliemi keitä kunnes 2 dl lientä jäljellä. Lisää joukkoon liotettu liivate ja siivilöi hyytelö. Kaada valmiiden hyydykkeiden päälle ohut kerros viinihyytelöä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit