Ankanmaksaflan ja Banjuls-hyytelöä

Ankanmaksaflan viimeistellään viinihyytelöllä.

Ainekset

4 dl
kermaa
2 dl
maitoa
100 g
ankanmaksaa
6 kpl
munia
1 kpl
valkosipulin kynsiä
2 kpl
shalottisipulia
suolaa
valkopippuria
timjamia
Hyytelö:
2 dl
Banjuls-viiniä
100 g
sokeria
1 kpl
shalottisipulia
1 kpl
rosmariinin oksaa
1 kpl
laakerinlehti
1 dl
vaaleaa vasikkalientä
1 1/2 kpl
liivatelehteä

Valmistusohjeet

  1. Ankanmaksaflan:
    Kuullota sipulit ja yrtit kattilassa, lisää maito ja kerma. Kiehauta maitokerma ja lisää maksa seokseen. Soseuta hyydykemassa mixerissä ja siivilöi tiheän siivilän läpi. Anna seoksen jäähtyä, lisää lopuksi munat jäähtyneeseen pohjaan. Tarkista suola. Kypsennä hyydykkeet pienissä vuoissa 90 asteessa noin 40 min.
  2. Hyytelö:
    Kuullota sipuli ja yrtit kattilassa, lisää sokeri ja paahda, kunnes sokeri on kullanruskeaa. Lisää viini ja vasikanliemi keitä kunnes 2 dl lientä jäljellä. Lisää joukkoon liotettu liivate ja siivilöi hyytelö. Kaada valmiiden hyydykkeiden päälle ohut kerros viinihyytelöä.

Kommentit

    Näytä lisää