Minestronekeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Minestronekeitto

Minestronekeittoon voit käyttää runsaasti erilaisia kasviksia.

14.11.2002 13:08

Ainekset

  • 1 l

    hyvää liha- tai kasvislientä

  • 1 kpl

    fenkolia

  • 1 kpl

    kukkakaalia

  • 1 kpl

    porkkanaa

  • 2 kpl

    pientä kesäkurpitsaa

  • 4 kpl

    kypsää tomaattia

  • 2 kpl

    valkosipulinkynttä

  • 2 kpl

    sipulia

  • 100 g

    vihreitä papuja

  • 200 g

    herneitä

  • 1 dl

    ohrasuurimoita

  • 3 rkl

    tomaattipyrettä

  • 150 g

    palvilammasta tai possun savupotkaa (jos käytät savupotkaa, keitä sitä jo keiton liemessä, niin saat liemeen makua ja potkua)

  • oliiviöljyä

  • suolaa ja pippuria

  • 4-5

    oksaa tuoretta basilikaa hienonnettuna

  • 3 rkl

    hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta liemi. Pese, puhdista ja kuori kaikki vihannekset. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi, pilko kukkakaali pieniksi nupuiksi ja kuutioi kesäkurpitsa sekä porkkana.

  2. Kalttaa tomaatit ja poista niistä sisus. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Jos käytät tuoreita vihreitä papuja leikkaa ne n. 2 cm pituisiksi pätkiksi. Leikkaa myös palvilammas kuutioiksi.

  3. Kuullota sipulia ja valkosipulia kattilassa oliiviöljyssä. Lisää fenkolisuikaleet, tomaattipyre ja lopuksi muut vihannekset, ohrasuurimot sekä palvilammas. Lisää joukkoon kuuma liemi.

  4. Anna kiehua n. 15 minuuttia tai kunnes vihannekset ja ohra ovat kypsiä. Mausta keitto ja anna hautua hetki miedolla lämmöllä. Lisää viimeisenä tuore basilika ja ruohosipuli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit