Minestronekeitto

Minestronekeittoon voit käyttää runsaasti erilaisia kasviksia.

Ainekset

1 l
hyvää liha- tai kasvislientä
1 kpl
fenkolia
1 kpl
kukkakaalia
1 kpl
porkkanaa
2 kpl
pientä kesäkurpitsaa
4 kpl
kypsää tomaattia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
sipulia
100 g
vihreitä papuja
200 g
herneitä
1 dl
ohrasuurimoita
3 rkl
tomaattipyrettä
150 g
palvilammasta tai possun savupotkaa (jos käytät savupotkaa, keitä sitä jo keiton liemessä, niin saat liemeen makua ja potkua)
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
4-5
oksaa tuoretta basilikaa hienonnettuna
3 rkl
hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta liemi. Pese, puhdista ja kuori kaikki vihannekset. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi, pilko kukkakaali pieniksi nupuiksi ja kuutioi kesäkurpitsa sekä porkkana.

  2. Kalttaa tomaatit ja poista niistä sisus. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Jos käytät tuoreita vihreitä papuja leikkaa ne n. 2 cm pituisiksi pätkiksi. Leikkaa myös palvilammas kuutioiksi.
  3. Kuullota sipulia ja valkosipulia kattilassa oliiviöljyssä. Lisää fenkolisuikaleet, tomaattipyre ja lopuksi muut vihannekset, ohrasuurimot sekä palvilammas. Lisää joukkoon kuuma liemi.
  4. Anna kiehua n. 15 minuuttia tai kunnes vihannekset ja ohra ovat kypsiä. Mausta keitto ja anna hautua hetki miedolla lämmöllä. Lisää viimeisenä tuore basilika ja ruohosipuli.

Kommentit

    Näytä lisää