Foliossa haudutettuja ahvenfileitä ja kasviksia maustevoilla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Foliossa haudutettuja ahvenfileitä ja kasviksia maustevoilla

Ahvenfileistä ja kasviksista tulee mehukkaita, kun ne kypsentää foliossa.

14.11.2002 13:20

Ainekset

  • 1/2 kg

    nahattomia ahvenfileitä

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 kpl

    valkosipulin kynttä

  • 4 rkl

    kuivaa valkoviiniä

  • suolaa, mustapippuria

  • <b>Kasvikset:</b>

  • 1 rs

    punaisia kirsikkatomaatteja

  • 200 g

    keitettyjä kidney- ja valkopapuja

  • 50 g

    pekonia suikaloituna

  • 1/2 kpl

    punaista chilipaprikaa hienonnettuna

  • 200 g

    kesäkurpitsaa

  • 1 rkl

    persiljaa hienonnettuna

  • suolaa, mustapippuria

  • <b>Kolmella tavalla maustettua voita:</b>

  • 1/2 kg

    huoneenlämpöistä, normaalisuolaista voita

  • <b>Vaihtoehto 1:</b>

  • 1 dl

    paahdettua sipulia

  • 1 rkl

    karkeaa sinappia

  • <b>Vaihtoehto 2:</b>

  • 1 tl

    kurkumaa

  • 1 dl

    hienonnettuja mustia oliiveja

  • <b>Vaihtoehto 3:</b>

  • 1/2 dl

    hienonnettua tilliä

  • 1/2 dl

    hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. <b>Ahvenfileet:</b> Leikkaa fileistä kylkiruodot pois. Hienonna valkosipulin kynnet. Pyörittele ahvenfileet oliiviöljyssä ja mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Laita folioon ja kaada ruokalusikallinen valkoviiniä jokaiseen annospakettiin. Kääri ja sulje tiiviiksi, jättäen hieman höyrystymisvaraa. Kypsennä kuuman sähkölevyn päällä n. 5 minuuttia tai 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Anna vetäytyä muutama minuutti ja leikkaa paketit auki.

  2. <b>Kasvikset:</b> Tee terävällä veitsellä pieni ristiviilto tomaattien kärkeen. Halkaise kesäkurpitsan pala ja poista siemenet. Leikkaa suikaleiksi. Kääri folioon pekoni alimmaiseksi, muut päälle. Mausta ja sulje tiiviisti. Kypsennä kuuman levyn päällä n. 5 minuuttia tai 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

  3. <b>Kolmella tavalla maustettua voita:</b> Vaahdota voi sähkövatkaimella. Jaa kolmeen osaan ja mausta jokainen omilla maustesekoituksilla. Kääri maustetut voit kelmuun tangoksi ja jäähdytä jääkaapissa. Poista kelmu ja leikkaa nappeja pöytään tarjolle ahvenen ja kasvisten lisukkeeksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit