Aprikoosi-mantelitorttua ja sitruunalla maustettua kanelikermaa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Aprikoosi-mantelitorttua ja sitruunalla maustettua kanelikermaa

Aprikoosi-mantelitorttu valmistuu helposti, kun käyttää valmista murotaikinaa.

14.11.2002 14:26

Ainekset

  • 2 kpl

    murotaikinalevyä

  • 175 g

    mantelijauhetta

  • 150 g

    suolatonta voita

  • 150 g

    fariinisokeria

  • 1 kpl

    iso kananmuna

  • 5 kpl

    tuoretta aprikoosia tai vastaava määrä säilykeaprikooseja

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 1 rkl

    kanelisokeria

  • 150 g

    ranskankermaa

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • 1/2 kpl

    sitruunan mehu

Valmistusohjeet

  1. Voitele vuoka kevyesti voilla. Painele murotaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Vaahdota fariinisokeri ja huoneenlämpöinen voi keskenään. Vaahdota kananmuna kevyesti erikseen ja lisää mantelijauheen kanssa voi-sokerivaahtoon. Kaada massa vuokaan.

  2. Huuhtele ja halkaise aprikoosit. Poista siemenet. Painele puolikkaat leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin tunti.

  3. Vaahdota ranskankerma ja kuohukerma. Mausta vanilja- ja kanelisokerilla sekä sitruunanmehulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit