Aprikoosi-mantelitorttua ja sitruunalla maustettua kanelikermaa

Aprikoosi-mantelitorttu valmistuu helposti, kun käyttää valmista murotaikinaa.

Ainekset

2 kpl
murotaikinalevyä
175 g
mantelijauhetta
150 g
suolatonta voita
150 g
fariinisokeria
1 kpl
iso kananmuna
5 kpl
tuoretta aprikoosia tai vastaava määrä säilykeaprikooseja
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
kanelisokeria
150 g
ranskankermaa
1 dl
kuohukermaa
1/2 kpl
sitruunan mehu

Valmistusohjeet

  1. Voitele vuoka kevyesti voilla. Painele murotaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Vaahdota fariinisokeri ja huoneenlämpöinen voi keskenään. Vaahdota kananmuna kevyesti erikseen ja lisää mantelijauheen kanssa voi-sokerivaahtoon. Kaada massa vuokaan.
  2. Huuhtele ja halkaise aprikoosit. Poista siemenet. Painele puolikkaat leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin tunti.
  3. Vaahdota ranskankerma ja kuohukerma. Mausta vanilja- ja kanelisokerilla sekä sitruunanmehulla.

Kommentit

    Näytä lisää