Kana- ja härkäsatay sekä papusalaattia

Pähkinäinen satay-kastike maustaa lihan herkulliseksi. Tarjoa vartaiden lisukkeena papusalaattia.

Ainekset

Satay-kastike:
1 dl
maapähkinöitä
2 rkl
sokeria
3 rkl
soijaa
2 rkl
öljyä
0,5 dl
kookosmaitoa
1 rkl
riisiviinietikkaa
2 tl
suolaa
Kanasatay:
3 kpl
tuoretta broilerinrintaa
suolaa
4 rkl
satay-kastiketta
Härkäsatay:
400 g
härän ulkofileetä
4 rkl
satay-kastiketta
suolaa
Papusalaatti:
50 g
kidney papuja
50 g
kypsiä mustapapuja
50 g
kypsiä kikherneitä
100 g
kypsiä vihreitä papuja
4 kpl
valkosipulin kynttä
suolaa
rypsiöljyä
valkopippuria
omenaviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista satay-kastike sekoittamalla ainekset huolellisesti keskenään tehosekoittimessa.
  2. Kanasatay:
    Viipaloi broilerinrinnat ohuiksi viipaleiksi, käännä kaksinkerroin vartaaseen ja sivele satay-kastikkeella. Paista pannulla öljyssä kypsäksi.
  3. Härkäsatay:
    Viipaloi häränfilee ohuiksi viipaleiksi ja käännä kaksinkerroin vartaaseen, sivele satay-kastikkeella, mausta suolalla ja paista öljyssä.
  4. Papusalaatti:
    Freesaa hienonnettu valkosipuli öljyssä ja lisää pavut. Freesaa hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä tilkalla omenaviinietikkaa.

Kommentit

    Näytä lisää