Rapukeitto

Rapukeitto sopii sekä alku- että pääruoaksi.

19.11.2002 18:02

Ainekset

  • 400 g

    pakasterapuja

  • 1 kpl

    porkkana

  • 1/2 kpl

    juuriselleriä

  • 2 kpl

    salottisipulia

  • 3 rkl

    tomaattipyreetä

  • 1/4 tl

    cayennepippuria

  • 2 oksaa

    tuoretta timjamia

  • 2 oksaa

    tuoretta rakuunaa

  • 3 kpl

    valkosipulinkynttä

  • 1,5 l

    vettä

  • suolaa ja pippuria

  • 2 kpl

    laakerinlehteä

  • 100 g

    voita

  • 4 cl

    konjakkia

  • 2 dl

    kuivaa valkoviiniä

  • 1/2 dl

    vahvaa kahvia

  • Viimeistelyyn:

  • 2 rkl

    voita

  • 1 dl

    kermaa löysänä vaahtona

Valmistusohjeet

  1. Kuullota voissa kattilassa miedolla lämmöllä pilkottuja juureksia, rapuja, yrttejä ja tomaattipyreetä n. 15 minuuttia. Lisää kattilaan vesi, viini, konjakki ja kahvi. Keitä 40 minuuttia edelleen miedolla lämmöllä.

  2. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan. Keitä lientä, kunnes jäljellä on n. puolet. Lisää 2 ruokalusikallista voita ja kermavaahto voimakkaasti vatkaten. Tarkista maku. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit