Ainekset
400 g
pakasterapuja
1 kpl
porkkana
1/2 kpl
juuriselleriä
2 kpl
salottisipulia
3 rkl
tomaattipyreetä
1/4 tl
cayennepippuria
2 oksaa
tuoretta timjamia
2 oksaa
tuoretta rakuunaa
3 kpl
valkosipulinkynttä
1,5 l
vettä
suolaa ja pippuria
2 kpl
laakerinlehteä
100 g
voita
4 cl
konjakkia
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1/2 dl
vahvaa kahvia
Viimeistelyyn:
2 rkl
voita
1 dl
kermaa löysänä vaahtona
Valmistusohjeet
Kuullota voissa kattilassa miedolla lämmöllä pilkottuja juureksia, rapuja, yrttejä ja tomaattipyreetä n. 15 minuuttia. Lisää kattilaan vesi, viini, konjakki ja kahvi. Keitä 40 minuuttia edelleen miedolla lämmöllä.
Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan. Keitä lientä, kunnes jäljellä on n. puolet. Lisää 2 ruokalusikallista voita ja kermavaahto voimakkaasti vatkaten. Tarkista maku. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki