Kahvimousse ja kahvigranité

Kahvimousse maistuu suomalaisille kahvin ystäville.

Ainekset

Mousse:
2 dl
kuohukermaa
2 kpl
kananmunaa
50 g
sokeria
2 kpl
liivatelehteä liotettuna
1 dl
vahvaa kahvia
100 g
tummaa suklaata
(2 cl
tummaa rommia)
Kahvigranité:
2 dl
vahvaa kahvia
100 g
sokeria
1 dl
vettä
1 kpl
vaniljatanko

Valmistusohjeet

  1. Mousse:
    Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa munat ja sokeri keskenään vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää muna-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen. Sulata liivate lämmitettyyn rommi- tai vesitilkkaan ja lisää joukkoon. Sekoita massaan myös kahvi ja viimeisenä kermavaahto varovasti nostellen. Annostele tarjoiluastioihin/-aan ja jäähdytä jääkaapissa tunnin ajan.
  2. Kahvigranité:
    Keitä sokeri, vesi ja vaniljatanko tasaiseksi. Nosta tanko pois liemestä ja lisää jäähtynyt kahvi. Kaada pakasteastiaan ja jäädytä. Raaputa pinnasta hilettä kahvimoussen päälle ja tarjoile.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää