Paistettua merikrotin pyrstöä (escabeche), passionkastiketta ja avocado-kurkkusalaattia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paistettua merikrotin pyrstöä (escabeche), passionkastiketta ja avocado-kurkkusalaattia

Valmista merikrotin lisäkkeeksi passionkastiketta ja avocado-kurkkusalaattia.

28.11.2002 14:00

Ainekset

  • 600 g

    merikrotin pyrstöä

  • 1 tl

    jauhettua kuminaa

  • 1 tl

    rouhittua mustapippuria

  • 1/2 tl

    sokeria

  • 1/2 tl

    suolaa

  • 3 rkl

    maissiöljyä

  • <b>Passionkastike:</b>

  • 2 kpl

    passion hedelmää

  • 1/2 kpl

    salottisipuli

  • 10 kpl

    herkkusieniä

  • 4 dl

    vaaleaa kanalientä

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • limen mehua

  • suolaa

  • valkopippuria

  • laakerinlehti

  • sahramia

  • 1 dl

    rasvatonta maitoa

  • <b>Avocado-kurkkusalaatti:</b>

  • avocado

  • kurkku

  • punasipuli

  • tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna paistinpannu, lisää pannulle öljy ja mausteet, paahda hetki, lisää merikrotin pyrstöt ja paista kypsäksi.

  2. <b>Passionkastike:</b> Koverra passionhedelmistä hedelmäliha kattilaan, lisää joukkoon hienonnettu sipuli, sienet, kanaliemi ja mausteet, keitä hiljalleen noin 15 minuuttia, siivilöi. Lisää kerma ja keitä niin että jäljelle jää 2 dl. Lämmitä rasvaton maito, vatkaa vaahdoksi ja lisää kastikkeen joukkoon.

  3. <b>Avocado-kurkkusalaatti:</b> Kuori ja pilko avocado, mausta kevyesti suolalla, valkopippurilla ja sitruunan mehulla. Lisää joukkoon siemenettömät ja kuorettomat kurkkukuutiot sekä hienonnettu punasipuli ja korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit