Paistettua merikrotin pyrstöä (escabeche), passionkastiketta ja avocado-kurkkusalaattia

Valmista merikrotin lisäkkeeksi passionkastiketta ja avocado-kurkkusalaattia.

Ainekset

600 g
merikrotin pyrstöä
1 tl
jauhettua kuminaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
3 rkl
maissiöljyä
Passionkastike:
2 kpl
passion hedelmää
1/2 kpl
salottisipuli
10 kpl
herkkusieniä
4 dl
vaaleaa kanalientä
2 dl
kuohukermaa
limen mehua
suolaa
valkopippuria
laakerinlehti
sahramia
1 dl
rasvatonta maitoa
Avocado-kurkkusalaatti:
avocado
kurkku
punasipuli
tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna paistinpannu, lisää pannulle öljy ja mausteet, paahda hetki, lisää merikrotin pyrstöt ja paista kypsäksi.

  2. Passionkastike:
    Koverra passionhedelmistä hedelmäliha kattilaan, lisää joukkoon hienonnettu sipuli, sienet, kanaliemi ja mausteet, keitä hiljalleen noin 15 minuuttia, siivilöi. Lisää kerma ja keitä niin että jäljelle jää 2 dl. Lämmitä rasvaton maito, vatkaa vaahdoksi ja lisää kastikkeen joukkoon.

  3. Avocado-kurkkusalaatti:
    Kuori ja pilko avocado, mausta kevyesti suolalla, valkopippurilla ja sitruunan mehulla. Lisää joukkoon siemenettömät ja kuorettomat kurkkukuutiot sekä hienonnettu punasipuli ja korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku.

Kommentit

    Näytä lisää