Paahdettua ankanrintaa, mango-paprikachutney ja limeaiolia

Mango-paprikachutney ja limeaioli antavat hyvän säväyksen paahdetulle ankanrinnalle.

Ainekset

600 g
ankanrintaa
Maldon-suolaa
valkopippuria
sokeria
Mango-paprikachutney:
1 kpl
kypsä mango (mielellään thaimango)
2 kpl
punaista paprikaa
2 tl
raastettua inkivääriä
1/2
punasipuli
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl
sokeria
3 tl
suolaa
1 kpl
tuore hienonnettu jalopeno
tilkka
oliiviöljyä
Perunakroketti:
10 kpl
perunaa
3 kpl
keltuaista
muskottia
öljyä
suolaa
valkopippuria
4 rkl
hienonnettua cashewpähkinää
tuoreleipäraastetta ja kananmunaa
Limeaioli:
2 kpl
keltuaista
2 tl
dijon-sinappia
1 tl
sokeria
valkopippuria
3 rkl
limen mehua
1
raastettu limen kuori
suolaa
1/2 dl
rypsiöljyä

Valmistusohjeet

  1. Tee ankanrintaan nahkapuolelle viillot ja laita kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista hiljalleen niin, että rasva sulaa pois ja pinta tulee rapeaksi, paista sitten nopeasti toiselta puolelta.

    Mausta fileet sokerilla ja pippurilla ja kypsennä loppuun uunissa 200 asteessa noin 12 minuuttia. Nosta pois uunista ja suolaa, anna vetäytyä noin 5 minuuttia ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

  2. Mango-paprikachutney:
    Puolita paprikat ja poista siemenet, lohko puolikkaat vielä kahtia. Sivele kevyesti oliiviöljyllä ja laita 220-asteiseen uuniin paahtumaan noin 12 minuutiksi. Ota pois uunista ja anna jäähtyä, kuori ja kuutioi.

    Kuori ja kuutioi mango, hienonna sipuli, raasta inkivääri, hienonna jalopeno, sekoita ainekset keskenään. Laita tilkka öljyä kattilaan ja lisää etikka, lisää mango, sipuli ja jalopeno ja paprikat, sekoita varovasti. Lisää mausteet, anna hautua hetki ja tarkista maku.

  3. Perunakroketti:
    Kuori perunat ja keitä kypsäksi. Kaada vesi huolellisesti pois ja anna höyrystyä. Paseeraa ja lisää kuumaan massaan kananmunan keltuaiset ja mausteet sekä pähkinä, anna jäähtyä. Muotoile pyöreiksi palloiksi ja pyörittele kananmunassa ja leipäraasteessa ja friteeraa öljyssä.

  4. Limeaioli:
    Sekoita keltuainen, sinappi, sokeri, valkopippuri ja vatkaa sekaisin. Lisää joukkoon limen kuori ja limenmehu ja öljy ohuena nauhana. Tarkista maku.

Kommentit

    Näytä lisää