Kookos-sabayonilla kuorrutettua mandariinia, sitrusmantelipaistos ja vihreä tee -sorbettia

Lämpimän sabayonin ja sitrusmantelipaistoksen kanssa tarjoillaan raikasta sorbettia.

Ainekset

Sabayon:
1 dl
kookosmaitoa
1 dl
sokeria
1 dl
keltuaisia
mandariineja
Sitruunamantelipaistos:
75 g
voita
75 g
tomusokeria
25 g
vehnäjauhoja
2-3 rkl
mantelijauhoa
n. 2
munanvalkuaista
2 rkl
sitruunan mehua
1 kpl
sitruunan kuori raastettuna
Vihreä tee -sorbetti:
2,5 dl
vettä
reilu 1,5 dl
sokeria
1/2
liivatelehti
2 rkl
vihreä tee -purua
1 rkl
sitruunan mehua

Valmistusohjeet

  1. Sabayon:
    Vatkaa ainekset sekaisin ja kypsennä vesihauteessa n. 15 min paksuksi vaahdoksi, koko ajan vatkaten. Siivilöi vaahto ja vatkaa yleiskoneessa kylmäksi. Sekoita jäähtyneeseen sabayoniin 1,5 dl kermavaahtoa.

    Kuorruta hedelmät tai marjat (Kuori mandariini veitsellä ja irrota hedelmäliha lohkoina irti hedelmästä) uunissa tai grillissä grillivastusten alla, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
  2. Sitruunamantelipaistos:
    Ruskista voi ja jäähdytä se huoneenlämpöiseksi. Siivilöi kuiva-aineet sekaisin kulhoon. Vaahdota valkuainen ja sekoita kuiva-aineet nostellen ne valkuaisen joukkoon. Lisää ruskistettu voi ja sitruuna. Paista muffini vuoassa 180°c:ssa n. 10min.
  3. Vihreä tee -sorbetti:
    Liota liivatelehteä kylmässä vedessä n. 10 min. Kiehauta vesi ja sokeri ja lisää tee joukkoon, hauduta, mutta älä keitä sitä, n. 4 min. Lisää liivatelehti ja sitruuna kuumaan liemeen ja siivilöi.

    Pyöritä jäätelökoneessa 10- 15 min tai jos sinulla ei ole konetta, niin aseta pakkaseen ja käy 20 min välein vatkaamassa jäätyneet kiteet rikki.

Kommentit

    Näytä lisää