Kastanjakeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kastanjakeitto

Kastanjakeitto on pehmeän kermainen kasviskeitto.

2.12.2002 11:32

Ainekset

  • 400 g

    kuorittuja kastanjoita

  • 1/4 kpl

    juuriselleriä

  • 1 kpl

    palsternakka

  • 1 kpl

    salottisipulia

  • 1 kpl

    valkosipulinkynttä

  • 30 g

    voita

  • 4 dl

    vaaleaa kasvis- tai kanalientä

  • 4 dl

    kuohukermaa

  • laakerinlehti

  • timjamia

  • suolaa

  • valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Pilko vihannekset. Leikkaa kastanjat neljään osaan. Kuullota kastanjoita ja vihanneksia voissa 10 minuuttia. Älä ruskista. Lisää kasvis- tai kanaliemi, mausteet ja yrtit. Keitä hiljalleen noin yksi tunti.

  2. Ota sitten kattila liedeltä ja anna hautua kannen alla ½ tuntia. Lisää kerma keittoon ja kiehauta vielä uudelleen. Poista laakerinlehti ja soseuta keitto. Siivilöi se tasaiseksi ja tarkista maku. Koristele leipäkrutongeilla tai löysäksi vatkatulla kermavaahdolla. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit