Kastanjakeitto

Kastanjakeitto on pehmeän kermainen kasviskeitto.

Ainekset

400 g
kuorittuja kastanjoita
1/4 kpl
juuriselleriä
1 kpl
palsternakka
1 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulinkynttä
30 g
voita
4 dl
vaaleaa kasvis- tai kanalientä
4 dl
kuohukermaa
laakerinlehti
timjamia
suolaa
valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Pilko vihannekset. Leikkaa kastanjat neljään osaan. Kuullota kastanjoita ja vihanneksia voissa 10 minuuttia. Älä ruskista. Lisää kasvis- tai kanaliemi, mausteet ja yrtit. Keitä hiljalleen noin yksi tunti.
  2. Ota sitten kattila liedeltä ja anna hautua kannen alla ½ tuntia. Lisää kerma keittoon ja kiehauta vielä uudelleen. Poista laakerinlehti ja soseuta keitto. Siivilöi se tasaiseksi ja tarkista maku. Koristele leipäkrutongeilla tai löysäksi vatkatulla kermavaahdolla.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää