Pistaasipähkinöillä kuorrutettua broileria ja uunijuureksia

Pistaasipähkinöillä kuorrutettu broileri ja uunijuurekset ovat täyttävää arkiruokaa.

Ainekset

4 kpl
broilerinrintaa
2 kpl
porkkanaa
4 kpl
perunaa
200 g
vihreitä papuja
50 g
pekonia
1 kpl
sitruunan kuori raastettuna
1 dl
kanalientä
4 kpl
valkosipulin kynttä
suolaa ja pippuria
2 rkl
voita
100 g
pistaasipähkinöitä
100 g
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Sulata sokeri pannussa. Rouhi pistaasipähkinät ja karamellisoi niitä pannulla sokerissa. Kaada vielä sula sokeri voidellulle leivinpaperille ja anna massan kovettua.
  2. Pilko perunat ja porkkanat paloiksi. Keitä ne puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää veteen myös pavut.

    Paista broilerin rintoihin pannulla kaunis väri pintaan. Mausta rinnat suolalla, pippurilla, timjamilla, käristetyllä pekonilla ja raastetulla sitruunan kuorella.
  3. Ota neljä arkkia voipaperia ja annostele jokaiseen keitettyjä vihanneksia, yksi broilerinrinta ja nokare voita sekä loraus kanalientä. Jauha pistaasipraliini tehosekoittimessa tai rouhi se terävällä veitsellä ja ripottele broilereille.
  4. Taittele voipaperin reunat nyytiksi ja laita paketit uunivuokaan tai -pannulle. Kypsennä uunissa 200 asteessa 12-15 minuuttia. Tarjoile.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää