Suklainen crème brûlée ja vadelmasorbettia

Suklaisen crème brûléen kanssa maistuu kirpeä vadelmasorbetti.

Ainekset

5 kpl
keltuaista
1 kpl
vaniljatanko
1/2 dl
sokeria
3 rkl
maapähkinätahnaa
50 g
tummaa suklaata
3 dl
kuohukermaa
1 dl
maitoa
Vadelmasorbetti:
3 dl
vettä
100 g
sokeria
200 g
vadelmia
2 cl
sitruslikööriä
1 kpl
appelsiinin kuori ja mehu

Valmistusohjeet

  1. Suklainen crème brûlée:

    Mittaa kattilaan kerma, halkaistu vaniljatanko ja maapähkinätahna. Kiehauta. Lisää kuumaan kermaan suklaa sulamaan. Vatkaa keltuaiset ja sokeri. Lisää joukkoon maito. Kaada lämmin kerma-suklaamassa edelliseen voimakkaasti vatkaten. Siivilöi seos tasaiseksi ja jaa annos vuokiin.

  2. Kypsennä uunissa 90 asteessa n. 35 minuuttia. Jäähdytä. Ripottele vanukkaiden pinnalle sokeria ja paahda sokeri kauniin ruskeaksi uunin grillivastusten alla.
    Tarjoile vadelmasorbetin kera.

  3. Vadelmasorbetti:
    Keitä vettä, sokeria ja vadelmia n. 15 minuuttia. Jäähdytä ja lisää mausteet. Pyöritä jäätelökoneessa sorbetiksi tai kaada massa vuokaan ja pakasta. Sekoita sorbettia muutamia kertoja pakastamisen aikana.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää