Suklainen crème brûlée ja vadelmasorbettia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Suklainen crème brûlée ja vadelmasorbettia

Suklaisen crème brûléen kanssa maistuu kirpeä vadelmasorbetti.

2.12.2002 11:37

Ainekset

  • 5 kpl

    keltuaista

  • 1 kpl

    vaniljatanko

  • 1/2 dl

    sokeria

  • 3 rkl

    maapähkinätahnaa

  • 50 g

    tummaa suklaata

  • 3 dl

    kuohukermaa

  • 1 dl

    maitoa

  • <b>Vadelmasorbetti:</b>

  • 3 dl

    vettä

  • 100 g

    sokeria

  • 200 g

    vadelmia

  • 2 cl

    sitruslikööriä

  • 1 kpl

    appelsiinin kuori ja mehu

Valmistusohjeet

  1. <b>Suklainen crème brûlée:</b> Mittaa kattilaan kerma, halkaistu vaniljatanko ja maapähkinätahna. Kiehauta. Lisää kuumaan kermaan suklaa sulamaan. Vatkaa keltuaiset ja sokeri. Lisää joukkoon maito. Kaada lämmin kerma-suklaamassa edelliseen voimakkaasti vatkaten. Siivilöi seos tasaiseksi ja jaa annos vuokiin.

  2. Kypsennä uunissa 90 asteessa n. 35 minuuttia. Jäähdytä. Ripottele vanukkaiden pinnalle sokeria ja paahda sokeri kauniin ruskeaksi uunin grillivastusten alla. Tarjoile vadelmasorbetin kera.

  3. <b>Vadelmasorbetti:</b> Keitä vettä, sokeria ja vadelmia n. 15 minuuttia. Jäähdytä ja lisää mausteet. Pyöritä jäätelökoneessa sorbetiksi tai kaada massa vuokaan ja pakasta. Sekoita sorbettia muutamia kertoja pakastamisen aikana. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit