Ainekset
2 kpl
fenkolia
1/2 kpl
sipulia
1-2 kpl
valkosipulin kynttä
1 1/2 l
kanalientä (tai kasvislientä)
1-2 dl
kermaa
suolaa, pippuria, (persiljaa)
<b>Mausteseos lohelle:</b>
15 kpl
laakerinlehteä
5 tl
jauhettua fenkolia
5 tl
maustepippuria
15 tl
jauhettua kuminaa
<b>Lohi:</b>
200 g
lohta
Valmistusohjeet
Fenkolikeitto: Freesaa fenkoli ja sipulit. Lisää kanaliemi ja keitä kypsäksi. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta tehosekoittimessa (ja lisää persilja).
Mausteseos lohelle: Jauhetaan tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella jauheeksi. Lohi: Leikataan nahattomaksi ja lohen pinta painetaan mausteseokseen. Lohi suolataan ja pippuroidaan. Paistetaan pannulla kauniin väriseksi. Resepti: Hannele Siikanen/Kokkivieras 5.12.2002