Fenkolikeitto ja paistettua lohta

Paistettu lohi ja fenkolikeitto sopivat hyvin yhteen.

5.12.2002 11:16

Ainekset

  • 2 kpl

    fenkolia

  • 1/2 kpl

    sipulia

  • 1-2 kpl

    valkosipulin kynttä

  • 1 1/2 l

    kanalientä (tai kasvislientä)

  • 1-2 dl

    kermaa

  • suolaa, pippuria, (persiljaa)

  • <b>Mausteseos lohelle:</b>

  • 15 kpl

    laakerinlehteä

  • 5 tl

    jauhettua fenkolia

  • 5 tl

    maustepippuria

  • 15 tl

    jauhettua kuminaa

  • <b>Lohi:</b>

  • 200 g

    lohta

Valmistusohjeet

  1. Fenkolikeitto: Freesaa fenkoli ja sipulit. Lisää kanaliemi ja keitä kypsäksi. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta tehosekoittimessa (ja lisää persilja).

  2. Mausteseos lohelle: Jauhetaan tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella jauheeksi. Lohi: Leikataan nahattomaksi ja lohen pinta painetaan mausteseokseen. Lohi suolataan ja pippuroidaan. Paistetaan pannulla kauniin väriseksi. Resepti: Hannele Siikanen/Kokkivieras 5.12.2002

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit