Paahdetut tapenade- ja pestoleivät - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paahdetut tapenade- ja pestoleivät

Valmista tapenade- ja pestoleipiä, kun mielesi tekee jotain pientä suolaista.

5.12.2002 12:20

Ainekset

  • vaaleaa paahtoleipää tai patonkia

  • <b>Tapenade:</b>

  • 150 g

    mustia kivettämiä oliiveja

  • 2-3 kpl

    anjovisfileetä

  • 100 g

    kapriksia

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 tl

    sitruunamehua

  • persiljaa

  • mustapippuria myllystä

  • <b>Pesto:</b>

  • 3 dl

    parmesanraastetta

  • 2 dl

    oliiviöljyä

  • 3 kpl

    valkosipulin kynsiä

  • ripaus karkeaa suolaa

  • mustapippuria

  • 3 dl

    basilikan lehtiä

Valmistusohjeet

  1. <b>Tapenade:</b> Silppua oliivit pieneksi silpuksi ja laita monitoimikoneeseen. Lisää anjovis ja kapris. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla.

  2. <b>Pesto:</b> Sekoita tehosekoittimessa basilikan lehdet ja karkea suola aivan tasaiseksi. Lisää parmesanraaste, murskatut valkosipulinkynnet sekä mustapippuri ja sekoita. Lisää öljy nauhana joukkoon ja anna pyöriä tasaisen vihreäksi. Voit halutessasi lisätä pinjansiemeniä joukkoon basilikan hienonnusvaiheessa.

  3. Leikkaa leivistä kantit pois. Levitä leiville valitsemasi täyte ja laita kaksi leipää vastakkain. Leikkaa leivät kahtia pituussuunnassa. Sulata voi pannulla ja paista leivät rapeiksi. Voit paistaa leivät myös parilapannulla tai valmistaa leivät voileipägrillissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit