Paahdetut tapenade- ja pestoleivät

Valmista tapenade- ja pestoleipiä, kun mielesi tekee jotain pientä suolaista.

Ainekset

vaaleaa paahtoleipää tai patonkia
Tapenade:
150 g
mustia kivettämiä oliiveja
2-3 kpl
anjovisfileetä
100 g
kapriksia
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sitruunamehua
persiljaa
mustapippuria myllystä
Pesto:
3 dl
parmesanraastetta
2 dl
oliiviöljyä
3 kpl
valkosipulin kynsiä
ripaus karkeaa suolaa
mustapippuria
3 dl
basilikan lehtiä

Valmistusohjeet

  1. Tapenade:
    Silppua oliivit pieneksi silpuksi ja laita monitoimikoneeseen. Lisää anjovis ja kapris. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla.
  2. Pesto:
    Sekoita tehosekoittimessa basilikan lehdet ja karkea suola aivan tasaiseksi. Lisää parmesanraaste, murskatut valkosipulinkynnet sekä mustapippuri ja sekoita. Lisää öljy nauhana joukkoon ja anna pyöriä tasaisen vihreäksi. Voit halutessasi lisätä pinjansiemeniä joukkoon basilikan hienonnusvaiheessa.
  3. Leikkaa leivistä kantit pois. Levitä leiville valitsemasi täyte ja laita kaksi leipää vastakkain. Leikkaa leivät kahtia pituussuunnassa. Sulata voi pannulla ja paista leivät rapeiksi. Voit paistaa leivät myös parilapannulla tai valmistaa leivät voileipägrillissä.

Kommentit

    Näytä lisää