Reseptit

Rommilla maustettu suklaa-banaanileipävanukas

Rommi tuo makua suklaa-banaanileipävanukkaaseen.

Ainekset

4 dl
Kuivaa sokerikakkupohjaa/pullankantteja
1/5 dl
Tummaa rommia
1 kpl
Ylikypsiä banaaneja
1 dl
Tummaa sokeria
100 g
Tummaa (bitter 80%) suklaata
4 kpl
Keltuaisia
1 dl
Kermaa
Kookos-vaniljakastike:
2 kpl
Keltuaisia
2 rkl
Sokeria
1 tkl
(2,5 dl) Kookoskermaa
1 kpl
Vaniljatanko tai pari tippaa esanssia

Valmistusohjeet

  1. Karamellisoi banaanit sokerissa. Lisää rommi ja liekitä. Sulata suklaa mikrossa (sulatus- ei kypsennysteho). Sekoita murennettu kakkupohja lämpimän kerman ja keltuaisten kera. Lisää suklaa varovasti nostellen.
  2. Annostele posliini(kahvi)kuppeihin. (Laita kelmu väliin ja päälle.) Kypsennä kiertoilmauunissa 100 asteessa vesihauteessa 30 min. Jäähdytä hieman. Kumoa ja poista kelmu.
  3. Kookos-vaniljakastike:
    Lämmitä kookoskerma vaniljatangon kera. Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa. Lisää lämmin kookoskerma voimakkaasti sekoittaen keltuaisiin ja saosta loppuun vesihauteessa. Siivilöi ja jäähdytä.

Kommentit

    Näytä lisää