Uuniomenoita ja vihreää kardemummakastiketta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Uuniomenoita ja vihreää kardemummakastiketta

Jouluiset uuniomenat ja kardemummakastike maistuvat makean ystäville.

12.12.2002 13:05

Ainekset

  • 4 kpl

    kotimaista talviomenaa (Lobo)

  • 100 g

    voita

  • 4 kpl

    piparkakkua

  • 3 rkl

    fariinisokeria

  • 1 kpl

    sitruunan raastettu kuori

  • kanelia

  • <b>Vihreä kardemummakastike:</b>

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 2 dl

    kulutusmaitoa

  • 1/2 dl

    konjakkia

  • 1/2 dl

    vihreää kardemummaa

  • 1 dl

    sokeria

  • 4 kpl

    keltuaisia

Valmistusohjeet

  1. Murskaa piparkakut, pehmennä voi notkeaksi. Sekoita piparkakkumurska voin joukkoon, lisää mausteet ja raastettu sitruunan kuori. Poista omenoista siemenkota ja täytä reikä voi-piparkakkuseoksella. Paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia.

  2. <b>Vihreä kardemummakastike:</b> Murskaa kardemummat kevyesti, sekoita mukaan konjakki, sokeri ja kardemumma. Anna maustua yön yli kannellisessa astiassa. Laita kermamaito kattilaan, lisää kardemumma-konjakkiseos ja hauduta noin 20 minuuttia. Siivilöi kuuma liemi. Kaada kuuma liemi keltuaisten päälle ja vatkaa vesihauteen päällä kypsäksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit