Uuniomenoita ja vihreää kardemummakastiketta

Jouluiset uuniomenat ja kardemummakastike maistuvat makean ystäville.

Ainekset

4 kpl
kotimaista talviomenaa (Lobo)
100 g
voita
4 kpl
piparkakkua
3 rkl
fariinisokeria
1 kpl
sitruunan raastettu kuori
kanelia
Vihreä kardemummakastike:
2 dl
kuohukermaa
2 dl
kulutusmaitoa
1/2 dl
konjakkia
1/2 dl
vihreää kardemummaa
1 dl
sokeria
4 kpl
keltuaisia

Valmistusohjeet

  1. Murskaa piparkakut, pehmennä voi notkeaksi. Sekoita piparkakkumurska voin joukkoon, lisää mausteet ja raastettu sitruunan kuori. Poista omenoista siemenkota ja täytä reikä voi-piparkakkuseoksella. Paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia.

  2. Vihreä kardemummakastike:
    Murskaa kardemummat kevyesti, sekoita mukaan konjakki, sokeri ja kardemumma. Anna maustua yön yli kannellisessa astiassa.

    Laita kermamaito kattilaan, lisää kardemumma-konjakkiseos ja hauduta noin 20 minuuttia. Siivilöi kuuma liemi. Kaada kuuma liemi keltuaisten päälle ja vatkaa vesihauteen päällä kypsäksi.

Kommentit

    Näytä lisää