Suklainen joulukakku

Suklaiseen joulukakkuun tulee runsaasti kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä.

Ainekset

225 g
voita
225 g
fariinisokeria
2 rkl
siirappia
4 kpl
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
1/4 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
piparkakkumaustetta
2 rkl
rommia
800 g
kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä
Kostutus:
1 dl
vettä
1/2 dl
sokeria
1/2 dl
tummaa rommia
Kuorrutus:
1 dl
kermaa
200 g
suklaata

Valmistusohjeet

  1. Joulukakku:
    Vaahdota voi ja sokeri. Lisää siirappi ja kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita mausteet, leivinjauhe, rouhitut pähkinät sekä paloitellut hedelmät vehnäjauhoihin ja lisää ne sitten taikinaan. Mausta taikina rommilla.

    Voitele ja jauhota kakkuvuoka huolellisesti, kaada taikina vuokaan ja paista 150-asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen kumoamista. Kääri kakku alumiinifolioon ja tarjoile aikaisintaan muutaman vuorokauden kuluttua.

  2. Kostutus:
    Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta, kunnes jäljellä on n. 1 dl. Kostuta kakku liemellä ennen kuorrutusta.

  3. Kuorrutus:
    Kiehauta kerma ja sulata siihen suklaa. Kuorruta kakku.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää