Vejlenkakku

Vejlenkakku on todella helppo tehdä.

13.12.2002 10:29

Ainekset

  • 5 dl

    vettä

  • 50 g

    hiivaa

  • 2 kpl

    kananmunaa

  • 2 tl

    suolaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 2 rkl

    kardemummaa

  • 15 dl

    vehnäjauhoja

  • 200 g

    voita

  • 100 g

    korintteja

  • 1/2 dl

    sokeria

  • 1 dl

    vettä

  • 2 rkl

    rommia

  • 1 dl

    aprikoosihilloa

  • 1 dl

    vettä

Valmistusohjeet

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmunat. Vaivaa jauhot taikinaan ja lisää viimeisenä pehmeä voi. Voitele irtopohja vuoka hyvin ja taputtele taikina vuokaan. Kohota kakku.

  2. Keitä korintteja vedessä sokerin ja rommin kera niin, että ne pehmenevät. Painele kakun pintaan reikiä ja laita niihin korintteja. Paista 225 asteessa n. 30 minuuttia. Kiehauta aprikoosihillo ja vesi. Voitele vielä kuuma kakku aprikoosiliemellä. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit