
Lohiterriini ja mätikastiketta
Ainekset
- Lohiterriini:
- 500 g
- graavilohta ohuina siivuina
- 2 kpl
- avokadoa
- 1 kpl
- punasipulia
- 1 kpl
- sitruunan mehua
- 3 kpl
- liivatetta liotettuna
- 1/4 tl
- cayennepippuria
- 4 rkl
- ruohosipulia hienonnettuna
- suolaa ja pippuria
- Mätikastike:
- 50 g
- muikunmätiä
- 2 dl
- smetanaa
- suolaa ja pippuria
- 1 kpl
- sitruunan mehua
- 1 tl
- sokeria
- 1/2 dl
- kermaa
Valmistusohjeet
- Lohiterriini:
Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota silppu kevyesti öljyssä. Soseuta avokadot sauvasekoittimella ja lisää mausteet sekä sipuli. Sekoita ruohosipulisilppu massaan lusikalla. Lämmitä sitruunamehua hieman ja sulata siihen liivatteet. Kaada liivate avokadososeeseen ja sekoita massa tasaiseksi. Tarkista maku.
Kokoa terriini vuokaan kerroksittain niin, että alin ja ylin kerros on lohta. Peitä valmis terriini kelmulla ja laita päälle kevyt paino. Anna terriinin vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Leikkaa n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Tarjoile mätikastikkeen kera. - Mätikastike:
Sekoita kastikkeen aineet ja lisää lopuksi valutettu mäti. Tarkista maku ja anna vetäytyä jääkaapissa hetki.
Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki
Kommentit
Näytä lisää