Lohiterriini ja mätikastiketta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lohiterriini ja mätikastiketta

Maukkaassa lohiterriinissä on avokadoraidat.

13.12.2002 11:07

Ainekset

  • <b>Lohiterriini:</b>

  • 500 g

    graavilohta ohuina siivuina

  • 2 kpl

    avokadoa

  • 1 kpl

    punasipulia

  • 1 kpl

    sitruunan mehua

  • 3 kpl

    liivatetta liotettuna

  • 1/4 tl

    cayennepippuria

  • 4 rkl

    ruohosipulia hienonnettuna

  • suolaa ja pippuria

  • <b>Mätikastike:</b>

  • 50 g

    muikunmätiä

  • 2 dl

    smetanaa

  • suolaa ja pippuria

  • 1 kpl

    sitruunan mehua

  • 1 tl

    sokeria

  • 1/2 dl

    kermaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Lohiterriini:</b> Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota silppu kevyesti öljyssä. Soseuta avokadot sauvasekoittimella ja lisää mausteet sekä sipuli. Sekoita ruohosipulisilppu massaan lusikalla. Lämmitä sitruunamehua hieman ja sulata siihen liivatteet. Kaada liivate avokadososeeseen ja sekoita massa tasaiseksi. Tarkista maku. Kokoa terriini vuokaan kerroksittain niin, että alin ja ylin kerros on lohta. Peitä valmis terriini kelmulla ja laita päälle kevyt paino. Anna terriinin vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Leikkaa n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Tarjoile mätikastikkeen kera.

  2. <b>Mätikastike:</b> Sekoita kastikkeen aineet ja lisää lopuksi valutettu mäti. Tarkista maku ja anna vetäytyä jääkaapissa hetki. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit