Kalkkunapaisti, vaniljarisottoa ja katajanmarjakastiketta

Kalkkunapaistin lisäkkeeksi sopivat vaniljarisotto ja katajanmarjakastike.

Ainekset

1 kpl
kalkkuna
100 g
voita
2 kpl
porkkanaa
4 kpl
valkosipulinkynttä
10 kpl
pikkusipulia
200 g
vihreitä papuja
timjamia
rosmariinia
6 kpl
valkopippuria
4 kpl
laakerinlehteä
1 1/2 dl
vettä
1 1/2 dl
valkoviiniä
3 dl
kuohukermaa
suolaa
2 rkl
voita
10 kpl
katajanmarjaa
Vaniljarisotto:
2 dl
arborio-riisiä
2 kpl
vaniljatankoa
2 kpl
salottisipulia hakattuna
3 rkl
voita
6 dl
kanalientä/ vettä
2 tl
suolaa
1 1/2 dl
kermaa vatkattuna
1/2 dl
parmesanraastetta

Valmistusohjeet

  1. Sulata 100 grammaa voita pannulla. Paista kalkkunaa joka puolelta niin, että se saa kauniin värin pintaan. Nosta kalkkuna pannulta ja huuhtele pannu 1,5 desilitralla vettä ja kaada se uunin kestävään pannuun tai kasariin. Laita sinne myös kalkkuna, pilkotut vihannekset ja sipulit, mausteet sekä valkoviini.
  2. Paista kalkkunaa lisäkkeineen uunissa 125 asteessa valellen sitä muutaman kerran paistoliemellä. Ota kalkkuna uunista kun sen sisälämpötila sen paksuimmasta kohdasta on 62 astetta. Paista kalkkunaa vielä 10-15 minuuttia 250 asteessa. Tarjoile kastikkeen kanssa.

  3. Kastike:
    Ota liemi talteen ja keitä sitä kattilassa kunnes siitä on puolet jäljellä. Lisää kerma ja 2 ruokalusikallista voita ja kymmenen katajanmarjaa. Halutessasi voit lisätä tilkan Giniä. Kiehauta ja tarkista maku.

  4. Vaniljarisotto:
    Kuullota sipuleita voissa kattilassa. Lisää riisi, kanaliemi, suola ja halkaistut vaniljatangot. Keitä kannen alla n. 20-30 minuuttia miedolla lämmöllä. Kun riisi on pehmeää ja neste imeytynyt lisää vatkattu kerma ja parmesanraaste. Älä keitä enää. Tarkista maku.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää