Kalkkunapaisti, vaniljarisottoa ja katajanmarjakastiketta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kalkkunapaisti, vaniljarisottoa ja katajanmarjakastiketta

Kalkkunapaistin lisäkkeeksi sopivat vaniljarisotto ja katajanmarjakastike.

13.12.2002 11:42

Ainekset

  • 1 kpl

    kalkkuna

  • 100 g

    voita

  • 2 kpl

    porkkanaa

  • 4 kpl

    valkosipulinkynttä

  • 10 kpl

    pikkusipulia

  • 200 g

    vihreitä papuja

  • timjamia

  • rosmariinia

  • 6 kpl

    valkopippuria

  • 4 kpl

    laakerinlehteä

  • 1 1/2 dl

    vettä

  • 1 1/2 dl

    valkoviiniä

  • 3 dl

    kuohukermaa

  • suolaa

  • 2 rkl

    voita

  • 10 kpl

    katajanmarjaa

  • <b>Vaniljarisotto:</b>

  • 2 dl

    arborio-riisiä

  • 2 kpl

    vaniljatankoa

  • 2 kpl

    salottisipulia hakattuna

  • 3 rkl

    voita

  • 6 dl

    kanalientä/ vettä

  • 2 tl

    suolaa

  • 1 1/2 dl

    kermaa vatkattuna

  • 1/2 dl

    parmesanraastetta

Valmistusohjeet

  1. Sulata 100 grammaa voita pannulla. Paista kalkkunaa joka puolelta niin, että se saa kauniin värin pintaan. Nosta kalkkuna pannulta ja huuhtele pannu 1,5 desilitralla vettä ja kaada se uunin kestävään pannuun tai kasariin. Laita sinne myös kalkkuna, pilkotut vihannekset ja sipulit, mausteet sekä valkoviini.

  2. Paista kalkkunaa lisäkkeineen uunissa 125 asteessa valellen sitä muutaman kerran paistoliemellä. Ota kalkkuna uunista kun sen sisälämpötila sen paksuimmasta kohdasta on 62 astetta. Paista kalkkunaa vielä 10-15 minuuttia 250 asteessa. Tarjoile kastikkeen kanssa.

  3. <b>Kastike:</b> Ota liemi talteen ja keitä sitä kattilassa kunnes siitä on puolet jäljellä. Lisää kerma ja 2 ruokalusikallista voita ja kymmenen katajanmarjaa. Halutessasi voit lisätä tilkan Giniä. Kiehauta ja tarkista maku.

  4. <b>Vaniljarisotto:</b> Kuullota sipuleita voissa kattilassa. Lisää riisi, kanaliemi, suola ja halkaistut vaniljatangot. Keitä kannen alla n. 20-30 minuuttia miedolla lämmöllä. Kun riisi on pehmeää ja neste imeytynyt lisää vatkattu kerma ja parmesanraaste. Älä keitä enää. Tarkista maku. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit