Kylmäsavulohi-avokadoterriini - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kylmäsavulohi-avokadoterriini

Kylmäsavulohi-avokadoterriini on näyttävä alkuruoka.

19.12.2002 17:20

Ainekset

  • 5 kpl

    kypsää avokadoa

  • 2 kpl

    pitkää liivatelehteä

  • 2 rkl

    valkoviiniä

  • valkopippuria

  • yrttisuolaa

  • cayennepippuria

  • 250 g

    kylmäsavulohta ohuina siivuina

Valmistusohjeet

  1. Kuori avokadot ja poista kivet. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pilko avokadot veitsellä peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja nosta pyöreäpohjaiseen astiaan. Lisää sitruunamehu ja mausteet. Sekoita puukauhalla niin, että avokado soseutuu hiukan. Siis vain hiukan.

  2. Valuta liivatteet ja purista ne kuiviksi. Lämmitä kattilassa tilkka valkoviiniä ja sulata siinä liivatteet. Vuoraa kelmulla terriinivuoka. Lisää liivateneste avokadojen joukkoon ja sekoita hyvin.

  3. Laita vuoan pohjalle ohut kerros lohiviipaleita. Kaada vuokiin kerros avokadoseosta ja levitä päälle jälleen kerros lohiviipaleita. Jatka samaan malliin, kunnes vuoka on täynnä. Laita päällimmäiseksi kerros lohta, ja anna hyytyä jääkaapissa noin kaksi tuntia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit